Jo Jordan Peele peab küülikuid hirmuäratavaks. Neid armsaid loomakesi näeb kogu „Meie“ vältel – põhjuseks Peele’i enda jänkukahtlus. „Küülikud on armsad ja puhevil, aga kui minna piisavalt lähedale ja vaadata nende silmi, on need nagu lõuad,“ ütleb ta. „Kui panna küülikuaju inimkehasse, on tulemuseks „Halloweeni“ Michael Myers. Neil ei ole kaastunnet ja empaatiat ning nad rebiksid su pea ära, kui ainult suudaksid. Nad hirmutavad mind.“ Kogu filmi vältel võib näha viiteid küülikutele – näiteks on see loom Zora särgil.

"Meie"

2. Peele ei karda ainult jänkusid – lavastaja hirm teisikute ees inspireeris kogu loo. Peele rääkis, et lapsena New Yorgis elades kujutas ta sageli ette, et tal on teisik. „Kujutasin ette, et näen ennast seismas metroojaama ooteplatvormil ja kui see ei ole veel piisavalt judisemapanev, siis et teisik naeratab mulle,“ rääkis ta.

3. Lavastaja teeb filmis omal viisil ka pisirolli. Kui Alfred Hitchcock oli kurikuulus oma filmides justkui kogemata kaamera ette ilmumise poolest, siis Peele’l on peenem pisirollide stiil. Kui eelmises õudukas “Kao ära” tegi ta metsas sureva hirve häält, siis seekordses taieses lisas ta heliribasse väidetavalt sureva küüliku hääle.

"Meie"

4. „Meie“ on teadaolevalt esimene lihavõtteõudukas maailmas. Kui jõuluõudukad on teema ja Halloween on õudusfilmide pidupäev, siis lihavõttepühade ajal pole seni olnud võimalust kinolinal õõvastavaks minna. „Neis pühades on duaalsust, messiase hauast tõusmist pärast mingit sorti metafoorilist surma,“ ütleb Peele ise.

5. Pereema Adelaide juhuslik närvilisus viitab, et tema kuri teisik Red on lähedal. „Kokkusattumus märgib teisiku teatavat füüsilist lähedust selles filmis,“ selgitab lavastaja.

6. Läbi filmi nähtav viide piibli kirjakohale Jeremija 11:11 ilmestab Redi messiarolli. Jeremija 11:11 kõlab nii: „Seepärast ütleb Jehoova: „Ma toon nende peale õnnetuse, millest nad ei pääse. Kui nad hüüavad mind appi, ei kuula ma neid.““ Üsna intensiivne, eks?

"Meie"

7. Naispeaosalist kehastanud Lupita Nyong’o teeb teisikut kehastades häält, mis viitab konkreetsele haigusele. Näitlejanna rääkis, et harjutas õõvastava hääletooni jaoks koos arsti, hääleterapeudi ja murrete treeneriga, et saavutada kõnemuster, mis sarnaneb spasmilise düsfoonia diagnoosile. See haigus põhjustab kõrilihase krampe, mis väljendub häälemoonutustes.

Õuduspõnevikule „Meie“ (2019) saab kaasa elada juba sel pühapäeval, 22. märtsil kell 21.00 kanalil TV3 Film, mida näeb teleteenusepakkuja Home3 (endine Viasat) või suuremate kaablioperaatorite vahendusel. Aprillis jõuab film ka voogedastusteenusesse Go3 (endine TVPlay Premium).