Vastused võime leida äsja voogedastusteenusesse Go3 jõudnud autobiograafilisest draamast „Honey Boy“, mis põhineb Shia lapsepõlvel ja suhetel isaga. Kriitikute poolt kiidetud filmi käsikirja kirjutas LaBeouf võõrutusravil olles ning tal on teoses üpris terapeudiline rolll - ta mängib seal oma maniakaalset isa.

1. Shia isa on Vietnami sõja veteran, kes maadles alkoholi- ja narkosõltuvusega. Tal oli mitmeid tööotsi, üks neist tõepoolest ka rodeoklounina nagu filmis näha. LeBeouf kirjeldas oma vanemaid „üpris veidrate inimestena“, kes kasvatasid teda hipi mentaliteedi järgi.

2. Shia LeBeoufi karjäär meelelahutuses sai alguse 10 aastasena, kui ta hakkas klubides koomikuna esinema. Tema näitlejakarjäär sai hoo sisse Disney kanali komöödiasarjas „Even Stevens“, mille eest ta pälvis ka Emmy. Ta on öelnud, et ei soovinud näitlejaks saada kuulsuse pärast, vaid kuna nende pere oli väga vaene.

3. LeBeoufi läbimurdeaasta filmimaailmas oli 2007, mil ta tuli välja mitme linateosega. Neist tuntuim loomulikult „Transformerid“, kus ta mängis meespeaosa. Oma keerulisel perioodil alates 2014. aastast eksperimenteeris ta ka lühifilmide, koomiksilaadsete piltromaanide ja palju kõmu tekitanud performance kunstiga.

4. 2014. aasta juunis arreteeriti LaBeouf avaliku korra rikkumise ja ühte New Yorki teatrisse loata sisenemise pärast. Pärast intsidenti läks ta vabatahtlikult alkoholiravile. Shia LaBeouf arreteeriti taas 2017. aasta juulis avalikus kohas joobes oleku ja avaliku korra rikkumise pärast tõttu. Talle mõisteti 100 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd, rahatrahv ja üheaastane katseaeg. Lisatingimusena pidi ta osalema viha- ja võõrutusravil. Seal diagnoositi tal posttraumaatiline stressihäire. LeBeouf kirjutas „Honey boy“ käsikirja võõrutusravi teraapia osana.

5. Shia polnud enne filmi tegemist oma isaga 7 aastat rääkinud. Ta sai isa filmiõigusi allkirjastama lubadusega, et isa rolli hakkab mängima Mel Gibson. Kuigi Gibson toetas filmi ideed ja Shiat, oli ta tegelikult selleks ajaks juba oma loobumisest teada andnud. Võtted algasid 2 nädalat pärast võõrutusravi lõppu ja kestsid vaid 19 päeva.

6. „Honey boy“ esilinastus 2019. a Sundance filmifestivalil ja pälvis publikult seisva ovatsiooni. Sama aasta Hollywoodi filmiauhindade galal võitis „Honey Boy“ parima stsenaristi auhinna. LeBeouf tänas oma vastuvõtukõnes ka 2017. a teda arreteerinud politseinikut, sest see kainestav kogemus aitas tal oma elus uus lehekülg pöörata.

Shia LaBeoufi elul põhinevat draamat „Honey boy“ saad näha voogedastusteenuses Go3: https://go3.tv/tvod/honey-boy,vod-1518278