Film esilinastus 10. aprillil voogedastusteenuses Go3: https://go3.tv/movies/toovari,vod-1398073

Filmi keskmes on keskkooli turvamees Ben Barber (Hart), kes peab tüdruksõbra vennale James Paytonile (Ice Cube) tõestama, et on õele vääriline peigmees. James on politseinik, kelle eesmärk on kinni nabida kamp Serbia smuugeldajaid ning Ben otsustab enese tõestamiseks mehega seiklusele kaasa minna.

Järgnevalt mõned lõbusad faktid režissöör Tim Story uusimast heatujufilmist.

1. Oma silm on kuningas - ehkki kriitikud tegid filma üsna maatasa (Rotten Tomatoes´is lausa 18%, keskmiseks reitinguks 4,2/10), teenis film $25 miljonilisele eelarvele vastukaaluks kokku üle $153 miljoni. Järelikult meeldis vaatajatele film oodatust veelgi rohkem ning on hea õppetund, et filmikriitikute arvamust ei pea alati sõna sõnalt võtma ning kõige parema ülevaate saamiseks tuleb linateos ikkagi ise üle vaadata.

2. "Töövari 2" - jaanuaris 2016 jõudis kinolinadele filmi järg, mis sarnaselt eelmisega sai kriitikutelt pigem halba vastukaja, ent murdis kassa- ja publikurekordeid. Eelmise filmi lõpust on möödunud aasta ning viib Barberi ja Paytoni hoopis Miamisse, kus tuleb rinda pista juba uute kurikaeladega.

3. Sisumuutus - 2009. aastal oli selge, et Tim Story uusimas linateoses hakkab peaosa mängima hoopis räppar Ice Cube. Film pidi algselt olema jutustatud hoopis teisest vaatepunktist - muusiku roll oli eelnevalt pisut pööraseks läinud uurija James, kes, üritades takistada oma õde kihlumast psühhiaatriga ühiskonna koorekihist, kutsub tulevase õemehe seiklusele kaasa. 2012. aasta juulis, värskelt enne filmimise algust, liitus trupiga Kevin Hart, kelle roll peenutsevast psühhiaatrist keskkooli turvameheks oli kohandatud.

4. Karmid sugulased - intervjuus RedEye Chicagoga küsiti Beni osatäitja Kevin Hartilt ja Jamesi osatäitja Ice Cube'ilt, kas neil endil on kunagi ka päriselus tulnud kallima karmile perekonnale kõigest väest head muljet jätta. Ice Cube räägib, kuidas esimesel kohtumisel tolleaegse tüdruksõbra perekonnaga sujus kõik ideaalselt, kuni kõnealune neiu hetkeks toast väljus; sekunditki raiskamata ütles viimase vanaema räpparile otsekoheselt: "Why don't you get the hell out of here?" (ing. k. - "Mine siit kus kurat!"). Hartil on pigem tulnud rinda pista silmarõõmude ülikaitsvate isadega.

5. Võimalik karjäärivahetus? - Hart kui Ice Cube'i sõber ka kaamerate taga kiidab räppari koomilise näitlemise oskust ning on veendunud, et kui mehele vaid stsenaarium ette anda, on ta võimeline selle lausa suurepäraselt ja, mis peamine, veenvalt publikule edasi andma. Samas tunnistab muusik ise, et kui talle teksti ette kirjutatud ei oleks, ei oskaks ta kaamera ees midagi teha või öelda. Tundub, et püstijalukomöödia ei oleks tõenäoliselt tema rida, kuid ehk võib just Ice Cube'ilt järgmise aasta suurimat Oscaritega pärjatud menufilmi oodata?