18 aasta jooksul võime jälgida Celeste'i (Raffey Cassidy) popstaarikarjääri tärkamist, hiljem aga selle pahupoolt. Kui palju oled iseendast nõus ohverdama, et täita oma suurimad unistused? Nii režissöör kui stsenarist oli Brady Corbet, filmis astuvad üles kinotähed nagu Natalie Portman ("V for Vendetta", "Black Swan"), Jude Law ("Sherlock Holmes"), Jennifer Ehle jpt. Linateos teleesilinastub kanalil TV3 Film 18. aprillil kell 21.00.

1.Vigane grammatika?

Küsimusele, mida filmi pealkiri tähendab, vastas režissöör Corbet, et nimi on tulnud ladina keelest ja tähendab valguse häält. Nutikamad aga märkavad ilmselt, et ladina keeles käänatakse nimisõnu enam-vähem nii, nagu eesti keeleski. Seega tähendaks vox lux ladina keeles hoopis "valgus hääl", filmi pealkiri korrektselt kõlaks aga nii: Vox Lucis.

2.Sarnased, aga erinevad

Juba "Vox Lux" sünopsisest on selge, et selle kontseptsioon on esmapilgul küllaltki sarnane Lady GaGa ja Bradley Cooperi samal aastal ilmunud filmile "Täht on sündinud" - noore naise katsumusterohke teekond maailma poplavadele, kõige selle keskel kannatamine ja igasuguse oma iseloomu ja individuaalsuse pea et hääbumine. Ilmselt on põhimotiiv nende kahe filmi ainsaid märkimisväärseid seoseid, ent julgen soovitada - kes on ühte näinud, naudib kindlasti ka teist! Hiljem on hea nähtud teoseid kõrvuti analüüsida ja võrrelda.

3.Kiire töö!

Ehkki Celeste'i roll on nii-öelda jagatud - nooremat Celeste'i kehastab Raffey Cassidy, keda tunneme peamiselt tema noore Lumivalgekese rolli järgi 2012. aasta menufilmis "Snow White and the Huntsman", vanemat aga Hollywoodi favoriit Natalie Portman - on imetlusväärne, et eelmainitul võttis kogu rolli filmimine aega vaid kümme päeva. Tihtipeale kulub näitlejatel selleks nädalaid, kui mitte kuid.

4.Terasele filmifännile - lavatagune riietusruum, kus võime näha Celeste'i pinge all mõranemas ja pea et kokku varisemas, on nimelt ka üks "Black Swani" võttepaikadest. Just seal filmiti kuulus stseen, kus Nina (samuti Natalie Portman) sarnaste emotsioonidega võideldes samuti peaaegu murdub.

5.Uus Celeste - tihtipeale vahetatakse nii mõnegi filmi filmimisperioodi eel mõni näitleja ühel või teisel põhjusel teise vastu välja, nii ka siin. Enne seda, kui otsustati, et Celeste'i hakkab kehastama Portman, pidi teda mängima "Lohetätoveeringuga tüdrukust" tuntud Rooney Mara. Mara lahkus trupist siis, kui teose produktsioon ajutiselt pausile pandi.

6.Tihe koostöö - "Vox Lux" puhul on tegemist Natalie Portmani ja Jude Law' neljanda ühisfilmiga. Kellele kumbki ekraanil sümpaatne oli, võib pilgu peale heita ka nende eelnevatele projektidele - "Cold Mountain" (2003), "Closer" (2004) ning "My Blueberry Night" (2007).