Go3 on võimalik kasutada nii teleri, (tahvel)arvuti kui ka mobiilirakenduse abil. Sõltuvalt meediumist võime näha kasutajate erinevaid eelistusi. Antud statistika pärineb andmebaasist, mis jagab seadmed operatsioonisüsteemi järgi kuute gruppi.

Kuuendat kohta hoiab kasutusmahult Smart TV kategooria ehk nutiteleri lahendus, kuhu kuulub Samsung TV, mis töötab Tizen operatsioonisüsteemil. Populaarsus kasvab ilmselt tulevikus sedamööda, kuidas inimesed oma Samsungi telereid uuendavad, sest Go3 äpi jaoks on vajalik 2016. a või uuem Samsungi nutiteleri mudel, mis kasutab operatsioonisüsteemi Tizen versiooni alates 2.4. Go3 kasutus läbi Smart TV on eelmise kuuga kasvanud 77% ja kindlasti tõstab seda lähiajal ka juba testimisel olev uus rakendus LG teleritele.

Siin kategoorias on kõige vaadatumaks kodumaine krimikomöödia „Kättemaksukontor“, mis hoiab enda käes 9,43% Go3-s mängitud tundidest. Go3 kasutajad vaatavad voogedastusest ka palju telekanaleid, TV3 hoiab teist kohta 8,95 protsendiga ja kolmandalt kohalt leiame ETV 6,27%-ga. Esikümnest leiame veel palju telekanaleid, sarju ja lastesisu.

Napi eduga Smart TV ees võitles viienda koha välja Android digiboks, mis võimaldab vaadata nii tavalisi telekanaleid kui ka voogedastusteenuse Go3 rikkalikku valikut kõikide HD-valmidusega teleritega. Äsja märtsis turule tulnud lahenduse kasutus on kuuga suurenenud üle 10 korra ja näitab ilmselt suurt tõusu ka lähikuudel, mil hetkel vaid Tele2-s müügil olev seade jõuab ka satelliittelevisiooni ettevõte Home3 valikusse.

Siin kategoorias hoiavad vaadatavuse pjedestaaliastmeid kindlalt enda käes telekanalid. TV3 12,41%, ETV 11,27% ja Kanal 2 8,03%. Esikümnest leiame eelmise kategooriaga võrreldes vähem kodumaiseid sarju, lastefilme ja -kanaleid. Rohkem näeme eestikeelseid telekanaleid ja kõrgel kohal on ka filmikanal TV3 Film.

Neljandalt kohalt leiame nutitelerid ja kõik teised seadmed, mis kasutavad Android TV operatsioonisüsteemi, näiteks Sony ja osad Philipsi telerid. Siin on võim puhtalt telekanalite käes. Esikoha võitis TV3 10,26 protsendiga, teisele kohale platseerus ETV 9,44% ja kolmandale Kanal 2 6,68% populaarsusega. Üldiselt on pilt Smart TV kategooriaga sarnane. Edetabelist leiame nii lastesarja „Käpapatrull“, kohalikud telekanalid kui ka kodumaise sarja „Kaks kanget Jaapanis“. Ka Android TV on kriisiajal näidanud suurt populaarsuse tõusu.

Kolmandalt kohalt leiame iOS rakenduse, mida teatavasti kasutavad Apple tooted nagu IPhone ja IPad. Huvitaval kombel on siin grupis ülekaalukalt populaarsed eelkõige teismeliste ja noorte täiskasvanute lemmiksarjad. See sektor on ka üks suurimaid tõusjaid – Apple seadmetega veedetakse Go3-s kriisi ajal pea 2,5x rohkem aega kui enne! Kas põhjus võiks olla suletud koolides?

„Kättemaksukontor“ on siin sektoris vaadatavuse tipus – sari võtab enda alla lausa 22% ajast. Ilmselt on oma osa populaarsuses värskelt välja tulnud 23. hooajal. Ka teine kodumaine sari „Padjaklubi“ on siin segmendis võimsal kohal ja hoiab hõbemedalit pea 13 protsendiga. Tugevate liidrite järel võtab pronksise koha TV3 sedapuhku alles ühekohalise numbriga 3,76%. Olulisel positsioonil on ka armastatud komöödiasari „Sõbrad“, kodumaine tõsieluseriaal „Rannamaja: raju reede“ ja spordikanal TV3 Sport.

Teisel kohal meie edetabelis on Androidi rakenduse kasutajad nii mobiilis kui tahvelarvutis. Võrreldes iOS kasutajatega on näha veidi sarnasusi, aga leiab ka erinevusi. Ka siin hoiab esikohta „Kättemaksukontor“, kuid „vaid“ 13 protsendiga. Teiselt ja kolmandalt kohalt leiame üpris võrdse osakaaluga hoopis ETV ja TV3 telekanalid. Erinevalt eelmisest kategooriast ei leia me siit ei „Rannamaja“ ega „Maskis lauljat“, vaid pigem huvi kodumaisete telekanalite vastu.

Kuigi võiks arvata, et kodune „karantiin“ veedetakse teleri ees, on Go3 klientide hulgas veebibrauser jätkuvalt kõigutamatu kuningas. Siia alla lähevad kõik arvutid ja võimalik, et ka mõned mobiilis avatud veebiaknad. Ilmselt aitavad selle grupi vaatajanumbreid tõsta ka inimesed, kes pildi arvutist telekasse HDMI-kaabli või Google Chromecasti abiga toimetavad. Go3 kasutamine veebilehitseja abil on esimese kriisikuuga kasvanud 80%!

Arvutites troonib taaskord muretu edumaaga kodumaine krimikomöödia „Kättemaksukontor“, mis moodustab üksi lausa üle 15% kogu Go3 vaadatavusest. Tükk tühja maad, misjärel seisab telekanal TV3 siiski võimsa 7%-ga. Kolmandalt kohalt leiame taas ühe ülipopulaarse Eesti sarja, nimelt „Padjaklubi“. See võtab enda alla pea 6% veebibrauseri abil Go3-s veedetud tundidest. Äramärkimist väärivad ka sarjad „Kaks kanget Jaapanis“, „Sõbrad“ ja „Midsomeri mõrvad“ ning telekanalid TV6 ja TV3 Sport.

Kokkuvõtteks võib öelda, et seadmete populaarsusjärjestus on täpselt sama, mis kriisieelsel ajal, kuid kasutus on tõusnud keskmiselt kaks korda! Lähitulevikus näeme ilmselt teatud telelahenduste (Android digiboks, Samsungi nutitelerid) osatähtsuse tõusu. Praegu on populaarseim lahendus Go3 vaatamiseks veebibrauser ca 60%-ga kogumahust, kuigi voogedastusmaailmas poleks ime sama number hoopis teleri kasuks. Huvitav oli ka iOS ehk Apple toodete kasutajate väga suur huvi noorte ja teismeliste sisu vastu.