Telia Eesti televisiooni ja multimeedia valdkonna sisujuht Birjo Kiik ütles, et selle sammuga täidetakse tänases situatsioonis kaks tühimikku. „Ühest küljest annab uus koostöömudel meile kõigile hea võimaluse toetada Eesti muusikat ja muusikuid. Teisalt saame aga oma TV-klientidele pakkuda värskeid muusikaelamusi, mida hetkel kusagilt mujalt samas formaadis ei leia," sõnas Kiik.

Telia TV hakkab tuntud Eesti artistide kontserte näitama nn pay-per-view formaadis. See tähendab, et kõik Telia TV kliendid saavad artistide etteastetele kaasa elada sümboolse ühekordse tasu eest. Vaatamisõiguse ehk TV-kontserdi pileti saab seejuures soetada mugavalt otse teleekraanil, täpselt nii nagu Telia TV vahendusel näiteks filmi laenutades.

Et uuest formaadist hea ülevaade saada, toimub esimene otsekontsert Telia Inspira kanalis tasuta. Nii saab juba 30. aprillil algusega kell 20:00 kaasa elada Liis Lemsalu ja Daniel Levi kontserdile.

Seejärel hakkavad sarnased kontserdid Telia TV vahendusel toimuma regulaarselt ning nende nägemiseks tuleb soetada teleekraanilt mõne nupuvajutusega pilet.