"Star Wars: Skywalkeri tõus" ("Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker", 2019)

Kolmele Oscarile kandideerinud fantaasiafilm, viimane peatükk "Star Warsi" kolmest triloogiast koosnevast eepilisest hiigelsaagast. Rey (Daisy Ridley, "Mõrv Idaekspressis") viib oma Jediks saamise treeningud lõpule. Ta peab silmitsi seisma ettearvamatu Kylo Reniga (Adam Driver, "Marriage Story"), kuid lisaks saab Rey teada tõe oma vanemate kohta ning hirmuäratava saladuse, mis võib määrata nii tema kui ka terve galaktika saatuse. Filmi lavastas JJ Abrams ("Star Trek").

"Džentelmenid" ("The Gentlemen", 2019)

Kassahitist märulikomöödia. Oxfordi lõpetanud karismaatiline Ameeriklane Mickey Pearson (Matthew McConaughey, "Tähtedevaheline") on Londonisse üles ehitanud erakordselt kasumliku marihuaanaimpeeriumi. Sõna läheb liikvele, et ta tahab sellest ärist väljuda ja oma narkobisnesi korraliku raha eest maha müüa. Vallandub hulk intriige, skeeme, väljapressimisi ja vargusi, relvad hakkavad paukuma ning luisatakse nii, et suu suitseb... Filmis mängivad veel sellised staarid nagu Charlie Hunnam ("Veripunane mäetipp"), Colin Farrell ("Miami Vice") ja Hugh Grant ("Notting Hill"), selle lavastas Guy Ritchie ("Sherlock Holmesi" filmid).

"Osav luiskaja" (The Good Liar, 2019)

Stiilne krimidraama. Elukutseline petis Roy Courtnay on ülimalt õnnelik, kui saatus viib ta kokku miljonärist leskproua Betty McLeishiga. Milline lihtne saak! Kuid Betty ja Roy saavad lähedasteks, mees hakkab naist usaldama ja kiindub temasse. Ning siis algab ootamatult kassi-hiire mäng, mis käib väga kõrgete panuste peale... Filmi peaosades säravad briti kinolegendid Helen Mirren ("Kuninganna") ja Ian McKellen ("Sõrmuste isanda" saaga).

"Kõhedad muinaslood" (2019)

Lühifilmidest koosnev kogumik toob ekraanile neli kõhedat muinasjuttu täiskasvanuile, mille stsenarist ja režissöör on multitalent Mart Sander ("Litsid"). Esimeses loos ristuvad öises üksildases hotellis kolme inimese teed, keda seovad nii minevik kui olevik, teises armub lihtne külapoiss hiieallikas pesitsevasse näkki, kolmandas tegeletakse teise maailmasõja aegsete saladustega ning viimane novell on klassikalises stiilis humoorikas mõrvalugu. Filmides mängivad Jekaterina Novosjolova ("Asjad, millest me ei räägi"), Väino Puura ("Siin me oleme!"), Mart Müürisepp ("Klassikokkutulek"), Merle Palmiste ("Lõbus perekond") jt.

"Ootamatu sõprus" ("The Upside", 2017)

USA draamakomöödia, mille aluseks on prantsuse hittfilm "1+1". Filmi peategelased on New Yorgis elav halvatud miljardär Philip ja hiljuti vanglast vabanenud pisisuli Dell, kes püüab oma eluga puhtalt lehelt alustada. Philip palkab hea jutuga ja elurõõmsa Deli endale abiliseks. Ootamatult tekib meeste vahel soe sõprus, mis sunnib mõlemat oma elu uue pilguga vaatama. Peaosades Bryan Cranston ("Drive"), Kevin Hart ("Õhtukool") ja Nicole Kidman ("Moulin Rouge!"). Vaata filmi tasuta.