Usutakse, et põnevik, kus teiste seas osalevad John David Washington ja Robert Pattinson, on algaval suvehooajal suurim kinofilm. Cinemark on avaldanud plaanid, mille kohaselt hakatakse kinosid avama esimesest juulist. Seda tehakse aga osade kaupa, et inimesed saaksid taas kinos käimisega harjuda. Esmalt plaanitakse näidata tavapärasest odavamate piletite eest vanemaid hittfilme. Sama plaaniti teha ka Hiinas, kui seal mõeldi kinode avamisele.

Distantsi hoidmist soovitakse soodustada sellega, et istekohad on üksteisest piisavalt kaugel. Lisaks tehakse kindlaks, et kinosaal liiga rahvast täis ei saa. Inimesi lastakse mitmesse saali korraga uusi filme vaatama. Kui varem tehti nii kolme saaliga, siis nüüd on tõenäoline, et filmi näidatakse korraga lausa kuues saalis. See võib küll osutuda takistuseks väiksemate filmide näitamisel. Samas, kui inimesed uuesti kinos hakkavad käima, siis teevad nad seda pigem suuremate filmide pärast.

Seega publiku naasmiseks kinodesse on tarvis midagi erilist. Selleks sobib suurepäraselt Chris Nolani põnevik "Tenet". Nolan on enda mainet kujundanud filmidega nagu "Algus" (kassatulu ligi 830 miljonit dollarit 2010.aastal), "Tähtedevaheline" (kassatulu ligi 677 miljonit dollarit 2014.aastal) ja "Dunkirk" (kassatulu ligi 527 miljonit dollarit 2017.aastal).

Praegu on paigas, et filmi esilinastus toimub juulis, kuid see võib veel muutuda. Kui olukord maailmas ei parane võib Warner Bros. teha otsuse ja lükata filmi esilinastuse hoopiski sügisesse. "Tenet" pidi olema üks filmidest, mis neile sellel aastal palju edu toob. Kuid 200 miljonit dollarit maksma läinud filmi pole mõtet näidata suletud kinosaalides.

On mitmeid variante, kuidas see olukord võib lõppeda. Kui kinod üle maailma järgmine kuu uksed avavad, siis pole tarvis kuupäeva rohkem edasi lükata ja "Tenet" jõuaks juba sel suvel vaatajateni. Kui aga olukord kuskil ei parane, siis tuleb Nolanil määrata uus esilinastuse kuupäev.

Chris Nolani "Tenet", mis on publiku poolt väga oodatud, on suurepärane film, millega katsetada, kas inimesed on valmis uuesti kinodes käima. Lisaks kui erinevad kinoketid võtavad Cinemarkilt eeskuju, võivad nad "Teneti" menukusele veelgi juurde aidata. Loodetavasti läheb kõik hästi ja "Tenet" jõuab sellel suvel vaatajateni.

"Tenetit" on enim oodatud filmina nimetanud ka mitmed mainekad kinoväljaanded üle maailma.

Allikas: forbes.com