"Varjatud elu" ("A Hidden Life", 2019)

Cannesis Kuldsele Palmioksale kandideerinud draama, mis põhineb tõestisündinud lool. Franz Jägerstätter peab Austrias väikeses mägikülas talu. Ta elab koos oma naise ja lastega lihtsat ja jumalakartlikku elu. Peagi jõuab teine maailmasõda ja sellega kaasnev natsiideoloogia ka nende asulasse. Franz aga keeldub Hitlerile truudust vandumast. Mehe põhimõttekindlus viib ta riigireetmise põhjendusel surmaohtu. Neil rasketel aegadel saab ta aga tuge usust ning armastusest oma perekonna vastu... Mängivad August Diehl ("Vääritud tõprad"), Michael Nyqvist ("Lohetätoveeringuga tüdruk"), Bruno Ganz ("Allakäik") jt. Filmi lavastas legendaarne Terrence Malick ("Elupuu").

"Erakordne härra Rogers" ("A Beautiful Day in the Neighborhood", 2019)

Oscarile ja Kuldgloobusele kandideerinud eluloodraama, mille peaosas särab Tom Hanks ("Forrest Gump"). On aasta 1998. Ajakirjanik Lloyd Vogel on tuntud oma küünilise ja terava sule poolest. Ta saadetakse intervjueerima kuulsat laste telesaadete juhti Fred Rogersit. Ajakirjanikule tundub esialgu, et see ülesanne on allpool tema taset ning ta läheb intervjuud tegema üsna vastumeelselt. Kohtumine siira mehega muudab Vogelit aga hingepõhjani, ta hakkab elu uue nurga alt nägema ja õpib Rogersi abil empaatia, headuse ja väärikuse olulisust.

"Stockholm" (2018)

Põnev draamakomöödia, mis põhineb uskumatuna näival tõsielulool. Aastal 1973 proovib Lars Nystrom (Ethan Hawke, "Poisipõli") Stockholmis panka röövida. Ta võtab pantvange, et päästa vanglast oma sõpra Gunnarit (Mark Strongm "Kingsman"). Läbirääkimised jooksevad rappa, ent pingelises olukorras süttivad Larsil tunded pantvang Bianca (Noomi Rapace, "Prometheus") vastu. Nende vahel tekib tugev side, mis paneb hiljem aluse psühholoogilisele fenomenile nimega Stockholmi sündroom. Vaata filmi tasuta.

"Suur" ("The Great", 2020)

HBO uus komöödiasari, mis tõlgendab ajalugu üsnagi vabameelselt. Seriaal räägib Katariina Suurest, kellest sai kõige kauem troonil olnud naisvalitseja Venemaa ajaloos. Tegemist on vägagi tänapäevase looga kaugest minevikust, mille peaosades säravad Elle Fanning ja Nicholas Hoult Vaata seriaali HBO äpis.

"Veealune maailm" ("Submerged Universe")

Inspira kanalil 18 mail alustav ja E-R kell 18.00 eetrisse minev seriaal toob vaatajate ette võimaliku tulevikustsenaariumi, kus osa maismaast on vette vajunud ja meie mered on kõigest pelk mälestus nende kunagisest hiilgusest. Positiivsemast vaatepunktist on aga inimestel võimalik selle vastu võidelda. Me näitame, et võimalik on liikide taaslevik. Nende ilu, käitumine ja erinevad elupaigad jutustavad meile lugusid nende igapäevaelust - meie jaoks on tulemus hämmastav. Need tavad kuulutavad eesolevaid sündmusi, mida saame ära hoida.