"Lumekuninganna II: Elsa ja Anna uued seiklused" ("Frozen 2", 2019)

Oscarile ja Kuldgloobusele kandideerinud animafilm, järg 2003. aasta kassahitile "Lumekuninganna ja igavene talv". Kuninganna Elsa valitseb nüüd Arendelle'i rahumeelset kuningriiki ja naudib õnnelikku elu koos oma õe Annaga. Kuid mingi hääl kutsub Elsat salajasse võlumetsa, millest isa neile kunagi rääkis. Peagi selgub, et kuningriik on ohus ja abi võib peituda sealsamas võlutud metsas. Elsat ootab ohtlik ja seiklusterohke rännak tundmatusse koos Anna ning armsate sõprade Kristoffi, Olafi ja Sveniga... Filmi tegelased räägivad eesti keeles, neile andsid oma hääle Hele Kõrve, Hanna-Liina Võsa, Karol Kuntsel, Kaspar Velberg jt.

"Väikesed naised" ("Little Women", 2019)

Romantiline draama, kuue Oscari ja kahe Kuldgloobuse nominent. "Väikesed naised" põhineb kirjanik Louisa May Alcotti samanimelisel romaanil. Südamliku ja humoorika linaloo keskmes on neli noorukest õde, nende pere, kodu ja lähedased. Jo March, ettevõtlikuim neljast õest, on algaja kirjanik, kelle sihikindlus, jäärapäisus ja soov ise enda elu üle otsustada on inspireerinud paljusid naisi läbi aegade tegelema loomingu ja eneseteostusega. Filmi peaosades mängivad Saoirse Ronan ("Lady Bird"), Emma Watson ("Harry Potteri" filmid), Florence Pugh ("Midsommar"), Meryl Streep ("Saatan kannab Pradat") jt, selle lavastas Greta Gerwig ("Lady Bird").

"Kooma" ("Кома", 2019)

Vene ulmepõnevik. Viktor on edukas arhitekt. Ta satub autoavariisse, saab väga tõsiselt viga ja langeb koomasse. Mees ärkab kummalises ja ebaloogilises maailmas, kus ei eksisteeri gravitatsiooni ega füüsikaseadusi - see on paralleelreaalsus, kuhu satuvad kõik koomas olevad inimesed. Viktorit ootavad seal uues ja jahmatavalt teistsuguses maailmas ees nii võitlus ellujäämise nimel kui ka armumine. Kuid kas Viktoril õnnestub koomast välja saada ja tavamaailma tagasi pääseda? https://youtu.be/042pgEnGH1w Sissetung ("Вторжение", 2020) Vene ulmepõnevik. Kolm aastat tagasi kukkus Moskva lähistel alla võõralt planeedilt pärit kosmoselaev. Toimunud katastroof muudab Tšertanovos elava Julia elu igaveseks. Teda hakatakse salalaborites uurima ja selgub, et neiul ilmnevad ebatavalised võimed. Inimkond ei tea veel, et peagi ootab meid ees uus kohtumine maaväliste jõududega, mille võtmetegelaseks saab justnimelt Julia... Võimsate eriefektidega suurfilmi lavastas Fjodor Bondartšuk ("Stalingrad").

23.05 kell 22:00 Inspira telekanalis - "Parasiit" ("Gisaengchung", 2019)

Musta huumoriga vürtsitatud Lõuna-Korea põnevusdraama, mis võitis Cannesis Kuldse Palmioksa ning neli Oscarit - sealhulgas parima filmi, parima režissööri, parima rahvusvahelise filmi ja parima stsenaariumi kategoorias. Filmi sündmused saavad alguse ühes räpakas Seouli keldrikorteris, kus elab täielikus vaesuses perekond Kim. Perepoeg saab aga tuttava kaudu ootamatult töökoha ülimalt rikka ja peene pere võsukese koduõpetajana. Peagi sokutab poeg pettuse ja manipulatsioonide abil terve pere oma jõuka tööandja juurde ametisse, kel pole õrna aimugi, et nad on langemas petuskeemi ohvriks... Filmi lavastas Bong Joon Ho ("Snowpiercer"). Vaata filmi laupäeval kell 22:00 INSPIRA telekanalil, või endale sobival ajal, sest kogu kanali sisu on 2 nädalat järelvaadatav.