Mittesoovitavaid teemasid, nagu hääbumist ja üksindust käsitlev ja häirivaid kujutisi sisaldav, Marko Raati dokk "Matusepäevikud" linastub kaasaegse kunsti filmifestivalil The Fine Arts Film Festival Californias Ameerikas. Festival keskendub peamiselt Ameerika kaasaegse kunsti esindajatele, kuid valitud lugusid kaasatakse festivali programmi kogu maailmast. Festivali on ellu kutsunud Venice Institute of Contemporary Art e. VICA ja see toimub sel aastal kümnendat korda.

Tulenevalt Covid 19 viiruse leviku tõkestamiseks tehtud piirangutest California osariigis - toimub filmifestival sel aastal virtuaalselt. Festivalile on võimalik osta pilet ning vaadata festivali ajal kõiki filme igalt poolt maailmast.

Filmi lühisünopsis:

Surm ja usk, elu ja eksiil. Üksinduse ja surmaga tegelemine on väikekoguduse vaimuliku igapäev. Küpses eas võõrasse kultuuri istutatud hingehoidja on ka ise sageli väga üksi.

"Matusepäevikud" avas 2019. aasta DocPointi filmifestivali, film on valitud DOK.Fest Müncheni programmi, saanud eripreemia Pärnu dokumentaalfilmide festivalil ja pälvinud Eesti Dokumentalistide Gildi auhinna.

Täiendav info filmi kohta: http://allfilm.ee/et/projektid/matusepaevikud/
Täiendav info festivali kohta: https://www.veniceica.org/