"Doktor Dolittle" ("Dolittle", 2020)

Perefilm. Seiklusrikas lugu tutvustab vaatajatele omapärast mehikest nimega John Dolittle (Robert Downey Jr, "Tasujad"). Pärast abikaasa surma otsustab loomaarst doktor Dolittle varjuda maailma eest oma armastatud loomade seltsi. Kuid peagi peab ta oma pelgupaigast lahkuma, kuna noor Inglismaa kuninganna on suremas. John peab koos ustavate karvaste ja suleliste sõpradega ette võtma teekonna saladuslikule saarele, kus asub võlupuu - ainus asi, mis võiks kuninganna elu ja tervise päästa. Filmi tegelased räägivad eesti keeles.

"Cats" (2019)

Andrew Lloyd Webberi kuulsa muusikali filmiversioon, mille lavastas režissöör Tom Hooper ("Hüljatud"). Palju vastukaja tekitanud pöörase muusikafilmi peategelased on kassid, kes ootavad Hellikute balli - põnevat ööd, mil austatud kõige vanem kass valib välja ühe õnneliku, kes võidab endale unelmate elu. Kõik kassid proovivad näidata oma uhkemaid etteasteid, et saada selle tiitli vääriliseks. Filmis mängivad sellised staarid nagu Judi Dench ("Bondi" filmid), Idris Elba ("Thor: Ragnarok"), Jennifer Hudson ("Dreamgirls"), Taylor Swift ("Looraks"), Rebel Wilson ("Pruutneitsid") jt.

"Lõputu poeesia" ("Poesía Sin Fin", 2016)

Auhinnatud eluloofilm. Sürrealistist filmilooja Alejandro Jodorowsky ("Tants reaalsusega") räägib selles filmis loo iseendast noorukina. Film jutustab sellest, kuidas temast sai poeet ja viib vaatajad keset 1940-1950. aastate Santiago avangardistlikku kunstivälja. Noor Jodorowsky saab tuttavaks teiste Tšiili kunstnikega, otsib sisemist vabadust ja teed loominguliste läteteni. "Lõputu poeesia" on soe ja humoorikas film täis silmailu ja sümbolismi.

"Võõramaalane" ("The Foreigner", 2017)

Pingeline märulipõnevik. Quan (Jackie Chan, "Shanghai rüütlid") on tagasihoidlik ärimees. Mehe elu keskmeks on ta teismeline tütar - seda kuni päevani, mil laps ta enda silme all terrorirünnakus hukkub. Quani ootab ees väsimatu ja raevukas otsing leidmaks oma tütre surma põhjustajaid. Uurimine viib ta kokku salapärase Briti valitsusametniku härra Hennesy'ga Liamiga (Pierce Brosnan, "007: Surra veel üks päev"), kes paistab tapjatest rohkem teadvat, kui esmapilgul paistab. Vaata filmi tasuta.

"Programm" ("The Program", 2015)

Spordidraama Lance Armstrongi elust ja karjäärist. Tour de France'i staar ja maailma kuulsaim jalgrattur Armstrong võitleb vähiga ning naaseb pärast seda ülieduka sportlasekarjääri juurde. Iiri spordiajakirjanik David Walsh hakkab kahtlustama, et mehe hiilgavad võidud Tour de France'idel on saavutatud tänu dopingule. Walsh alustab närvesöövat jahti, et leida tõendusmaterjali Armstrongi petuskeemi paljastamiseks... Põneva ja pingelise filmi peaosades mängivad Ben Foster ("3:10 Yumasse") ja Chris O'Dowd ("Kolgata"), filmi lavastas Stephen Frears ("Kuninganna"). Vaata filmi INSPIRA telekanalis neljapäeval, 11.06, kell 22:00