Esilinastus oli algselt kavandatud 17. juuliks, ent režissöör Christopher Nolan tuli välja sooviga tähistada tollel kuupäeval hoopis oma filmi "Inception" kümnendat aastapäeva.

"Tenet" ei ole mitte lihtsalt aasta oodatuim film, vaid tähistab üleüldist lakmuspaberit, mis peab näitama, kuidas maailma kinotööstusel pandeemiajärgsel perioodil minema hakkab.

Nii parima originaalstsenaariumi, režii kui ka parima filmi kategooriates karjääri jooksul viiele Oscarile kandideerinud režissöör Christopher Nolani jaoks kuulub "Tenet" seni kallimate projektide hulka, sest väidetavalt küündib eelarve 250 miljoni dollari juurde. Umbes sama eelarvega oli ka tema kolmas Batmani film "Pimeduse rüütli taastulek" ("The Dark Knight Rises"), mille peale kulus üle 250 miljoni dollari.

"Tenet" on film, mida on Nolan varem ühel või teisel kujul varemgi teinud. Nolan on minevikus mõista andnud, et tahaks tohutu James Bondi fännina lavastada ka Bondi-filmi, aga seda siis täiesti uue näitlejaga. Räägiti, et ta oligi üks variantidest järgmise Bondi filmi jaoks. See tuli jutuks, kui otsiti 25. Bondi-filmi jaoks režissööri pärast eelmised osad lavastanud Sam Mendesi loobumist.

"Tenetis" teevad kaasa John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine, Kenneth Branagh ning Eesti näitlejatest ka näiteks Ingrid Margus ja Juhan Ulfsak.

Christopher Nolani "Teneti" võtted algasid mullu 19. mail ning kokku filmiti Hollywoodi mõjukama režissööri spioonipõnevikku seitsmes erinevas riigis, mille hulka kuuluvad Suurbritannia, Itaalia, India, Eesti, Norra ja India.