Peale selle avab PÖFFi armastusfilmide festival Tartuff esimest korda ka virtuaalse kinosaali, mida saab külastada üle kogu Eesti.

Filmid jõuavad publikuni telekommunikatsiooniettevõtte Elisa veebiplatvormi Elisa Stage vahendusel, mis kandis üle ka Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali.

Traditsiooniliselt saab kõiki Tartus ekraanile jõudvaid filme vaadata tasuta, virtuaalsetele seanssidele tuleb osta pilet.

„Virtuaalne festival on mõeldud neile, kes platsile ei mahu või ei saa selleks ajaks Tartusse tulla. See annab võimaluse teha Tartuffi programmiga tutvust ka neil, kes pole siia kunagi sattunud,” ütles Tartuffi juht Kristiina Reidolv.

Koroonaviirusega seotud piirangute tõttu tuleb Raekoja platsile tuhat istekohta, tagatakse 2+2 reegli järgimine ja desinfitseerimisvahendite olemaolu. Athena keskuses linastuvate dokumentaal- ja lastefilmide puhul rakendatakse 50-protsendilist saalitäitumuse reeglit.

10.–15. augustini toimuva armastusfilmide festivali alateemaks on tänavu kujutav kunst. Programmi kuulub ligemale 20 filmi, lisaks arvukalt eriüritusi, kuhu on kaasatud ka Tartu kunstimuuseum ja kõrgem kunstikool Pallas.

Programmi avalikustab Tartuff juulis.

Eelmisel aastal kogus festival 15 000 külastust. Populaarseimad linateosed olid Soome noortefilm „Rumal noor süda” ja Itaalia komöödia “Kui ema on ära”, millest kumbki tõi raeplatsile 2300 vaatajat.

Tartuffi korraldab Pimedate Ööde filmifestival koostöös Tartu linna, Tartu filmifondi ja Tartu loomemajanduskeskusega.