"Whitney" (2018)

Cannesi festivalil esilinastunud suurepärane dokumentaalfilm varalahkunud andekast lauljast ja näitlejast Whitney Houstonist. Režissöör Kevin Macdonaldi ("Šotimaa viimane kuningas") käe all valminud linateos analüüsib traagilise saatusega Houstoni elu ja loomingut. Filmis näidatakse huvitavaid intervjuusid Houstoni lähedaste ja kolleegidega ning haruldasi arhiivikaadreid, samuti kõlab "Whitneys" ka hulganisti legendaarse lauljatari esitatud surematuid pophitte.

"Roukli" (2015)

Tokyo filmifestivalil esilinastunud draama, mille autor on tunnustatud režissöör Veiko Õunpuu ("Sügisball"). Näliseses rahus elavat väikest Eesti külakogukonda ähvardab lähenev sõda. Majja saabuvad kaks põgenikku, kes on jooksus salapärase ja julma Peedu eest. Inimestevahelised suhted ja dünaamika muutuvad, senine elu keeratakse pea peale. Kes on Peedu ja mida ta tahab? Filmis mängivad Mirtel Pohla ("Teesklejad"), Juhan Ulfsak ("Seltsimees laps"), Taavi Eelmaa ("Sügisball")

"Teen Spirit: laula südamest" ("Teen Spirit", 2018)

Draama, kus kõlab ohtralt stiilset muusikat. 17-aastane Violet (Elle Fanning, "Trumbo") elab emaga talus ja teeb päevad otsa koduseid majapidamistöid. Lisaks käib ta koolis ja unistab väikelinnast lahkumisest, et lauljaks saada. Ootamatult satub ta osalema kohalikule lauluvõistlusele. Kas tagasihoidlikul, ent andekal Violetil on šanssi saada kaasaegseks Tuhkatriinuks, tõusta tuhast ja lõpuks ometi oma unistused teoks teha? Vaata filmi tasuta