"Mees, kes tappis don Quijote" ("The Man Who Killed Don Quixote", 2018)

Komöödia, mille autor on veteranlavastaja Terry Gilliam ("Monty Python ja püha Graal"). Režissöör Toby (Adam Driver, "Marriage Story") väntab Hispaanias don Quijote teemalist reklaamklippi. Ta satub kokku vana kingsepaga (Jonathan Pryce, "Troonide mäng"), kes end tõsimeeli don Quijoteks peab. Sürreaalsete ja koomiliste seikluste käigus on Toby sunnitud silmitsi seisma omaenda kümne aasta taguse tudengifilmi võtete tagajärgedega, mis väikese Hispaania külakese elu pea peale keerasid...

"Kahjuks ei olnud teid kohal" ("Sorry We Missed You", 2019)

Emotsionaalne ja kaasahaarav draama, mille autor on Briti veteranlavastaja Ken Loach ("Mina, Daniel Blake"). Filmi keskmes on ühe perekonna lugu. Rahahädas pereisa Ricky asub kullerteenust pakkuma. Talle tundub esialgu, et ta on nüüd iseenda peremees, kuid tegelikult surub uus töökoht talle õiguste asemel peale vaid kohustused. Olukord paneb väga suure pinge alla ka ülejäänud pere - hooldajana töötava heasüdamliku pereema Abbie ja nende lapsed. Südantlõhestav, erakordse empaatiaga tehtud "Kahjuks ei olnud teid kohal" kandideeris 2019. aastal Cannesis Kuldsele Palmioksale ja ka parima Briti filmi BAFTAle.

"Nagu kass maanteel" ("Come un gatto in tangenziale", 2017)

Itaalia komöödia. Giovanni on poliitik, kes kasvatab oma armsat tütrekest parimal võimalikul moel. Kuid plika armub endise kassapidaja poega. Giovannile ei mahu pähe, et tema tütar võib käia endast madalamasse klassi kuuluva noormehega. Samal ajal on poisi ema Monica veendunud, et tema poeg peab sellisest snoobide perest pärit plikaga kohe suhted lõpetama. Giovanni ja Monica plaanivad oma laste vahelise armuloo kiiresti lörri ajada. Ühise tegutsemise käigus hakkavad algselt teineteist vihanud lapsevanemad aga üha enam üksteisele meeldima...

"Louis Draxi üheksas elu" ("The 9th Life of Louis Drax", 2016)

Müstiline põnevik, mis saab alguse Louis Draxi nimelise poisi üheksandal sünnipäeval. Pärast perepiknikku toimub õnnetus, mille tagajärjel langeb Louis koomasse. Intsident, mis oleks peaaegu lapse surmaga lõppenud, näib tema arstile Allan Pascalile salapärane ja kahtlusäratav. Doktor hakkab toimunut uurima ning ajapikku kooruvad välja poisi õnnetuse taga olevad veidrad ja valgustkartvad asjaolud... Mängivad Jamie Dornan ("Viiskümmend halli varjundit"), Aaron Paul ("Breaking Bad"), Sarah Gadon ("Ohtlik meetod") jt.

Klassikokkutulek 1, 2 ja 3

Hea kodumaise komöödia austajad võiks jaanipäeva nädalal ette võtta moodsaks klassikaks kujunenud Klassikokkutuleku triloogia. Mait Malmsten, Ago Anderson ja Henry Kõrvits on kolm vana sõpra ja koolikaaslast, kes võtavad koos ette sekeldusi täis retke oma klassikokkutulekule. Iga film selles triloogias keskendubki peamiselt ühele kolmest peategelasest. Koos külastatakse pulmasid, kokkutulekuid ja tantralaagreid ja püütakse napsuklaasi taga üksteise veidi puntrasse jooksnud elusid ja suhteid korda seada. Sõprade toel ja julge tegutsemise tagajärjel õnnestub peategelastel ka kõige sügavamast august ja lootusetumast olukorrast alati välja ronida. Varu endale aega ja lülitu terveks päevaks Klassikokkutulekute lainele!