Leht on nii inglise kui eesti keeles, olles suunatud nii kodumaisele kui rahvusvahelisele publikule. Kõik filmid on vaatajale kättesaadavad tasuta. Estonian Shorts on esimene eksklusiivselt lühifilmidele suunatud veebileht Eestis. Lehe eesmärk on kasvatada vaataja teadlikkust lühifilmidest ning tutvustada publikule värskeid hääli meie filmimaastikul. Kanal on vajalik töövahend saatkondadele kui väiksematele rahvusvahelistele festivalidele, kes otsivad paari aasta vanuseid filme või soovivad tutvuda autorite varasema loominguga. Seejuures toimib Estonian Shorts visiitkaardina Eesti autoritele.

Mitmed Estonian Shorts leheküljelt leitavad filmid on osalenud sellistel rahvusvahelistel olulistel filmifestivalidel nagu Sundance, Annecy, Fredrikstad, Ottawa. Erinevalt tasulisest VOD-platvormist keskendubki Estonian Shorts ennekõike filmidele, mille festivali- ja kinolevi on selja taga. Lühifilm on oluline ning populaarsust koguv meedium, kus toimetab mitmeid omapärase käekirjaga režissööre. Tavalevis ja suurtel VOD-platvormidel jäävad lühifilmid aga sageli suurema tähelepanuta. Estonian Shorts eesmärk on pakkuda keskkonda, kus lühifilm saab esile tõusta.

Estonian Shorts lehel saab näha nii juba kogenud kui noorte režissööride loomingut. Esindatud on nii festivalidel auhindu kogunud animafilmid nagu „Manivald" (rež. Chintis Lundgren), „Sounds Good" (rež. Sander Joon) ja „Fatcula" (rež. Martinus Klemet) kui ka lühidokumentaalid autoritelt nagu Heilika Pikkov, Taavi Arus ja Nora Särak. Lühimängufilmidest on platvormilt teiste seas leitavad Janno Jürgensi „Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat" ja „Aasta täis draamat" režissööri Marta Pulga satiiriline lühifilm „Omad".

Lisaks filmidele keskendub lehekülg värskematele lühifilmiuudistele. Info saamiseks tasub silm peal hoida ka @estonianshorts Instagramil. Filmide valik Estonian Shorts lehel täieneb jooksvalt. Lehel on ka mobiiliversioon.

Filmid leiab siit: estonianshorts.com