1."Räpane Harry"
San Francisco politseileitnant oli piisavalt jäärapäine, et oma eesmärkide nimel mitte alati seadusest kinni pidada. Praeguses ajas on politseivägivald aga habras teema.

2."Forrest Gump"
Kuue Oscariga pärjatud südamlik draama käsitleb soojusega vaimupuudega inimeste ja AIDSi-patsientide temaatikat, kui päris igaühele ei pruugi meeldida, et Forrest sai nime oma vanaisa järgi, kes oli veendunud Ku Klux Klani toetaja.

3."Indiana Jones ja hukatuse tempel"
Mis siis, kui tõusetub küsimus, miks pahad ja verejanulised võõrad on just india või hindu päritolu? Kas see ei tekita stereotüüpe?

4."Mina enne sind"
Õnnetuse tagajärjel halvatuks jäänud mees sooritab viimaks enesetapu. Paljud võivad küsida, kas see ongi lahendus, mida puudega inimesele soovida?

5."Ükskord Hollywoodis"
Kriitilisemad vaatajad võivad filmi nimetada tagurlikuks, sest populaarsust jagub vaid valgetele keskealistele meestele, kuid naisõiguslus ja värvilised surutakse põranda alla.

6."Laste tund"
Kaks lesbilist õpetajat ei julge tunnistada oma emotsioone ning üks neist sooritab enesetapu. Tänapäeval ju asjad enam nii käima ei peaks?

7."Otsijad"
John Wayne`i kehastatav kodusõja veteran peab Ameerika põlisrahvusi kõigeks muuks kui inimesteks.

8."Voonakeste vaikimine"
Oscari võitjast film asetab kahtluse alla Buffalo Billi seksuaalse sättumuse - mis siis, kui ta ikkagi oli transvestiit?

9."Holiday Inn"
1942. aasta film toob vaataja ette esimese blackeface`imise juhtumi, mis juba mõnes versioonis ongi linateosest välja lõigatud.

10. "Ausad valed"
Võib juhtuda, et osa publikust paneb pahaks, et araablasi on kujutatud fanaatiliste usuterroristidena.

Allikas: variety.com