Vaatame üle armastatud näitlejanna 15 parimat filmirolli läbi aegade.

1."Big little lies"- sari (algus 2017)
"Imeline!" ja "Emmy on tal juba käes!" õhkasid kriitikud, kui HBO sarja 2017. aastal välja tõi.

2. "Sophie valik" (1982)
Streep annab selles filmis elu Auschwitzis ellu jäänud poola immigrandile, kes kannab kaasas kohutavat saladust. Aastal, kui film välja tuli, nimetati see kõigi aegade paremuselt kolmandaks linateoseks.

3."Madisoni maakonna sillad" (1995)
Kirglikuks mängitud lihtsa süžeega lugu, mis paneb siiani kaasaelajaid küsima: miks ometi Streepi mängitud Francesca tunnetele alla ei andnud ning karismaatilist fotograafi (Clint Eastwood) ei valinud?

"Madisoni maakonna sillad"

4. "Saatan kannab Pradat" (2006)
Pealtnäha kerglane stsenaarium, millele peaosaline andis niisuguse jõu, et sellest kujunes 2000ndate esimese kümne üks populaarsemaid filme.

5."Hirvekütt" (1978)
Roll, millega näitlejanna endale filmitööstuse uksed avas. Ekraanipartner Robert de Niro isiklikult kiitis seda tundmatud noorukest neiut taevani.

6. "Raudne leedi. Margaret Thatcher"(2012)
Roll, mille kriitika oli vastuoluline. Kõlama jäi aga mõte, et Streep suutis inglise kunagisele peaministrile anda inimliku mõõtme.

"Raudne leedi"

7."Out of Africa" (1985)
Duost Meryl Streep ja Robert Redford kujunes Hollywoodi armastatuim näitlejatetandem.

8."Kahtlus" (2008)
Pulitzeri ja Tony auhinnad võitnud näidendi ekraaniversioonis kehastas Streep õõva tekitavalt rangelt õde Aloysiust, kellel tuleb otsustada esimese mustanahalise õpilase saatus katoliku koolis.

"Kahtlus"

9."Kramer Krameri vastu" (1979)
Näitlejannale esimese Oscari toonud filmi järel pidi ta avalikkuses selgitama, et ei kehastanud mingil juhul filmis iseennast - perest ja väikesest pojast loobunud identiteedikriisis ema, kes poja isa vastu kohtusõda alustab. Sedavõrd usutavalt kukkus välja Joanna Krameri roll.

"Kramer Krameri vastu"

10."Ameerika inglid" (2003)
Ajaloo ühest enim premeeritud telesarjast ei saanud puududa ka Meryl Streep.

11."Mamma mia" (2008)
Tühja sest, et enne menumuusikali kinolinadele jõudmist heideti Streepile ette, et ta oma sügava draamanäitleja karjääri sellist tühisust sisse põimib. Ema Donna tegelaskuju suutis publiku saalis nii naerma kui nutma panna.

12."Tunnid"(2002)
Virginia Woolfe`i mitmesse ajastusse üle kantud loos mängis Streep biseksuaalset toimetajat, kes on armunud aidsihaigesse luuletajasse.

13."Prantsuse leitnandi tüdruk" (1981)
Veel üks eepilistest lugudest, mis tõi näitlejannale nii BAFTA kui Kuldgloobuse, kuid mille kohta Streep ise on öelnud: "Iga kord, kui seda filmi vaatan, tahaksin seda osa paremini teha!"

14."Adaptation" (2002)
Riskides mängida midagi senisest sootuks erinevat, võitis Streep naiskõrvalosatäitja Kuldgloobuse.

15. "Florence Foster Jenkins" (2016)
Ega vist enam paremini ei annagi kujutada lauluentusiastist filantroopi, kes iga hinna eest on valmis ellu viima oma eluunistust. Oscari ja Kuldgloobuse nominatsioonid olid omal kohal.