Ruut” (“The Square”, 2017

Intrigeeriv ja vaimukas draamakomöödia, mis võitis Cannesis Kuldse Palmioksa ja kandideeris nii võõrkeelse filmi Oscarile kui Kuldgloobusele. Kunstimuuseumi kuraator Christian korraldab uut kunstiprojekti, mis räägib inimlikkusest ja empaatiast. Ent ta langeb ise varguse ohvriks ja jääb ilma oma rahakotist ning telefonist. See pealtnäha üsna väike sündmus vallandab Christiani töö- ja eraelus kirjeldamatu kaose... "Ruut" räägib väga tabavalt ja satiiriliselt nii silmakirjalikkusest ja häbist kui ka kaasaegse kunsti maailmast. Film autor on Ruben Östlund ("Vääramatu jõud"), selle peaosades mängivad Claes Bang ("Dracula"), Elisabeth Moss ("Teenijanna lugu"), Dominic West ("The Wire") jt.

"Kuningas Arthur: Mõõga legend" ("King Arthur: Legend of the Sword", 2017)

Kaasahaarav seiklusfilm, mille lavastas Guy Ritchie ("Sherlock Holmesi" filmid). Kuningas Utheri pojast Arthurist peaks saama järgmine kuningas. Kuid isa mõrvatakse ja võimu haarab enda kätte Arthuri salalik onu Vortigern. Arthuril pole aimugi, et ta on tegelikult kuningapoeg ning ta kasvab üles vaesuses. Aga kui mees Excaliburi mõõga kivist välja tõmbab, segub tema tegelik päritolu. Mõistagi tahab võimukas Vortigern sünnijärgsest troonipärijast Arthurist lahti saada, maksku see mis maksab... Filmi peaosades mängivad Charlie Hunnam ("Kadunud linn Z") ja Jude Law ("Puhkus").

"Brahms: Poiss 2" ("Brahms: The Boy II", 2020)

Õuduspõnevik. Liza satub rünnaku ohvriks ja saab peavigastuse, intsident traumeerib sügavalt ka ta poega Jude'i. Nad otsustavad elupaika vahetada ja kolivad perega külalistemajja Heelshire'i kauni vana mõisa territooriumil. Seal leiab poiss metsast portselannuku, keda ta Brahmsiks nimetama hakkab. Poiss veab nukku endaga kõikjale kaasa ning perekonnaga hakkavad juhtuma veidrad õnnetused. Näib, et õõvastav nukk on endaga kaasa toonud midagi väga kurja... Filmi peaosas mängib Katie Holmes ("Batman alustab").

"Minu pimekohting eluga" ("My Blind Date With Life", 2017)

Tragikomöödia. Ambitsioonikas noormees Saliya soovib saada Müncheni luksushotelli töötajaks. Seda hoolimata tõsiasjast, et ta nägemine on 95% ulatuses piiratud. Oma sümpaatse olekuga saabki Saliya hotellis praktikakoha. Tal õnnestub esialgu kõigi eest oma nägemispuuet varjata. Kuid mõistagi on tema igapäevaelu täis vägagi ootamatuid väljakutseid ja äpardusi... "Minu pimekohting eluga" on positiivne ja inspireeriv film oma unistuste kindlameelsest järgmisest. Filmi lavastas Marc Rothemund ("Sophie Scholl"). Vaata filmi tasuta.


"Lars ja nukk" ("Lars and the Real Girl", 2007)

Reedel 03.07, kell 22:00, Inspira telekanalis - Lars (Ryan Gosling) on kohmakalt arg mees, kes elab väikses linnakeses. Kaua aega pole olnud tal tüdruksõpra, ning ühel päeval otsustab ta midagi ette võtta. Ta toob koju oma unistuste tüdruksõbra, nuku mille ta tellis internetist. Lars'i vend koos oma naisega on tema pärast väga mures, ning nad pöörduvad tema pärast arsti juurde. Arst selgitab neile, et ainuke viis Lars'il sellest hullusest lahti saada, on vaja temaga kaasa mängida. Varsti teab sellest terve linn, ning kõik hakkavad hoolima nukust, sest nad hoolivad Lars'ist.