2016. aastal sai Mel Gibson 10-minutilise aplausi osaliseks Veneetsia filmifestivalil, kus esilinastus film nimega “Hackshaw Ridge”. Film nomineeriti kuuele Oscarile, mille hulka kuulus ka nominatsioon parima filmirežissööri kategoorias. Filmi režissööriks oligi Mel Gibson, kes polnud viimased kümme aastat ühegi filmi režissöör olnud.

Üldiselt pole Mel Gibsonit aga kaua erinevates Hollywoodi filmides nähtud. Selleks on ka mitu põhjust. Näiteks 2006. aastal vahistati Gibson joobes juhtimise eest ning samal ajal tegi ta juutidevastaseid kommentaare. 2010. aastal lekkisid videod, milles Gibson tegi rassistlikke kommentaare. Gibson solvas ka enda selleaegset tüdruksõpra Oksana Grigorievat, kellega tal on laps. Hiljem paljastas Grigorieva, et Gibson olevat ka füüsiliselt ahistav olnud. Enne kõike eelmainitut oli aga Gibsonil juba homofoobsete kommentaaride tegija maine küles.

Niisiis hääbus skandaalse Gibsoni karjäär ja ühel hetkel ei palganud teda enam Hollywoodis mitte keegi. Gibsoni-vastaseid säutsud on levinud ka Twitteris, milles on avaldatud näitleja ja tema käitumise suhtes palju pahameelt.

Viimasel ajal on aga märgata, et Gibson on teinud justkui tagasipöördumise avalikkusesse. Näiteks sel nädalal ilmus Gibsoni värske thriller “Force of Nature”. Ilmneb, et Gibsonil on ka mitmeid käsil olevaid ja algavaid projekte. On nii suuremai kui ka väiksemaid, ent üks on kindel – Mel Gibson on tagasi Hollywoodis.

Miks võib see nii olla? Väljaanne Variety kirjutab, et Mel Gibson on niivõrd andekas näitleja, et tema anne ei saa jääda märkamatuks. Gibson on mänginud ajaloolistes filmides nagu “Braveheart”, aga ka paljudes märulifilmides nagu näiteks “The Road Warrior”. Samas on Gibson edukalt saanud hakkama ka romantiliste rollidega, näiteks filmis “What Women Want”.

Lisaks on Gibsonil toetajaid Hollywoodi näitlejate ridades. Tema kohta on häid sõnu kostnud näiteks Jodie Foster, Whoopi Goldberg ja Robert Downey Jr. Viimased julgustasid ka filmitööstust andma Gibsonile uue võimaluse.

Mel Gibson on silunud ka suhteid filmistuudiote ülemustega. Ta on jõudnud isegi nii kaugele, et filmi “Hackshaw Ridge” produtsent David Permut väidab, et Gibsoni halb käitumine ja juutidevastased kommentaarid tulenesid Gibsoni alkoholismist ning nüüd on mees kõvasti muutunud, vahendab Variety.

Väljaanne Variety kirjutab, et paljude inimeste sõnul on Gibson äärmiselt meeldiv kolleeg, kellega sujub koostöö suurepäraselt. Hollywoodi PR-guru Howard Bragman usub, et inimesed on võimelised muutuma ja lisab, et suurem osa Mel Gibsoni fänne pole ilmselt nii aktiivsed sotsiaalmeedia kasutajad, et nendeni kõik jõuaks.

Bragmani sõnul on Hollywoodis sageli nii, et mida peetakse ühe näitleja puhul tavaliseks, võib teise näitleja karjääri päevapealt ära rikkuda.

Allikas: Variety