Metropolitan Opera suvehooeg Forum Cinemas Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes algab 29. juulist ning kestab kuni 26. augustini, mil kolmapäevade õhtuti näeb kokku nelja erinevat ooperit maailma tippheliloojatelt.

Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Novod märkis, et eriti hea meel on tal selle üle, et ka sellel suvel saab suvist kultuuriprogrammi lisaks Tallinnale nautida ka Viljandi Centrum kinos ning Tartus kino Ekraanis. „Tartu ja Viljandi linastused annavad võimaluse oopereid külastada ka neil, kes on suvehooajaks näiteks Tallinnast välja puhkama sõitnud. Kuigi Tallinnasse jäädes on muidugi ooperisõpradel jätkuvalt eriline võimalus linastusi nautida lisaks Coca-Cola Plaza tavasaalile ka luksuslikus A. Le Coq Sviidis," lisas Novod.

MET suvehooaega alustab kolmapäeval, 29. juulil linastuv „Don Pasquale". Commedia del'arte stiilis buffa-ooperit "Don Pasquale" peetakse helilooja Gaetano Donizetti tehniliselt parimaks tööks, mis on püsinud tänaseni muusikateatrite populaarsete ja pidevalt esitatavate ooperite nimistus. Sedakorda taaselustab ooperilavade tähtsopran Anna Netrebko oma sensatsioonilise pöörde bel canto peenekoelise komöödia juurde, kus talle sekundeerivad Matthew Polenzani, Mariusz Kweiecien ja John Del Carlo nimirollis.

Metropolitan Opera alustab suvehooaega kinodes  Gaetano Donizetti „Don Pasqualega“

5. augustil on kinolinadel Pietro Mascagni Ruggero ja Leoncavallo „Talupoja au / Pajatsid". Ooperimaailma kõige traagilisema kaksiketenduse tegevus toimub kahel erineval ajaperioodil ühes ja samas Sitsiilia külakeses. Tenor Marcelo Álvarez teeb suurepärased rollid nii Turidduna "Talupoja aus" kui ka Caniona "Pajatsites".

Suvehooaega jätkab 19. augustil Wolfgang Amadeus Mozarti Figaro pulm". Richard Eyre'i lavastatud Mozarti meistriteost dirigeerib James Levine. Klassikaliselt 19. sajandi Sevilla mõisas toimuva komöödia tegevus on toodud uuenduslikult hiliste 1920ndate kuldajastusse. Suurepärane bassbariton Ildar Abdrazakov teeb hiilgava rolli kavala kammerteenri Figarona, Marlis Petersen astub üles krahvinna kammerneitsi ja Figaro pruudi Susanna, Peter Mattei filangroobist krahvi, Marina Poplavskaja krahvinna ning Isabel Leonard krahvi himura paaži Cherubino rollis.

Suvise hooaja lõpetab Giuseppe Verdi Rigoletto". 2013. aasta esilinastuse järel kogu ooperimaailmas kõneaineks olnud Michael Mayeri kiidetud lavastus seab Verdi meistriteose tegevuse 1960ndate Las Vegasesse - neoontuledes maailma, mida valitsevad raha ning halastamatud mõjuvõimsad mehed. Julges uues visioonis on Piotr Beczala populaarsest meelelahutajast ja kasiinoomanikust krahvi rollis. Željko Lučić laulab koomiku ja krahvi kaaslase Rigoletto osa ja Diana Damrau on Rigoletto süütu tütar Gilda.

Ooperid linastuvad Coca-Cola Plazas, Kino Ekraanis ja Viljandi kinos Centrum kolmapäeva õhtuti.

Metropolitan Opera alustab suvehooaega kinodes  Gaetano Donizetti „Don Pasqualega“