Suur osa kasumist tuleb hoopis söögi-joogi müügist. Kui uus film tuleb kinno, peavad kinod maksma märkimisväärse summa filmistuudiotele, et värsket linateost näidata. Niisiis pole esimesed paar kuud piletimüük kuigi kasumlik. Küll aga meeldib inimestele filmi kõrvale näksida ja juua. Niisiis teenib kino suuremat kasumit müüdud söögilt-joogilt.

Piraatlus. Tänini leidub neid, kes lähevad värskelt kinno jõudnud filmi esilinastusele lootuses filmi märkamatult kaameraga lindistada, et see hiljem internetiavarustusse üles laadida. Kui piraatlusega tegelevad inimesed mõtlevad välja uusi nippe, siis kindlasti käivad ajaga kaasas ka kinotöötajad, et vargusi ennetada.

Noorematel on võimalik vaata filmi, mis pole nende vanusele lubatud. See on eriti lihtne tänapäeval, kui kinopileteid saab osta internetist või piletimasinast. Kui inimene on turvavärava läbinud, ei pruugi olla kuigi raske lipsata kinosaali, kus algab mõni film, mis on näiteks alla 16. aastastele keelatud. Vanasti, kui pilet tuli osta kassast, võis müüa aga dokumenti küsida.

Paljud inimesed ei eelista 3D seansse. Põhjuseks on näiteks ebamugavustunne, mis tekib seetõttu, et inimese ajule jääb ühtpidi mulje, et ta on justkui liikumises ja asjad tema ümber liiguvad samuti. Teisalt saab aju kehalt signaali, et liikumist päriselt pole, sest inimene istub. Osadele prillikandjatele ei meeldi ka 3D-prille kanda, sest need ei pruugi tavaprillide peale hästi istuda.

Nädalalõppudel on kinosaalid tavapärasest räpasemad. Kuna kahe filmi vahel olev paus pole piisav, et kogu saal otsast lõpuni korralikult ära koristada, siis kipuvad kinosaalid olema nädalavahetuseti tavapärasest räpasemad, kuna külastajaid on oluliselt rohkem. Kui oled esteet ja soovid filmikunsti nautida väga puhtas kinosaalis, siis eelista seansse, mis toimuvad päeva alguses.

Filmid ei alga enamasti õigeaegselt, kuid lõppevad alati õigel ajal. Selle põhjuseks on reklaamid ja treilerid. Lisaks saab kino reklaamide näitamise eest raha, mis on samuti oluline osa sissetulekust. Nii et kui jääd paar minutit hiljaks, siis pole sellest eriti hullu. Kuigi õigeaegselt kohal olla on alati parem idee.

Popkorn muutus populaarseks Teise maailmasõja ajal. Kuna sel ajal olid suhkruvarud nigelad ja komme polnud nii palju saada, hakati kinodes snäkina pakkuma popkorni. See osutus aga niivõrd menukaks on jäänud püsima tänini.

Tehnoloogia areng on viinud mõned väiksemad kinod pankrotti, sest sugugi mitte kõik kinod ei saa enda lubada moodsa tehnika soetamist, et näidata kõige uuemaid filme. Kui kinos ei jookse aga uued filmid, jääb ka külastajaid järjest vähemaks.

Allikad:

brightside.me

tvovermind.com

Jaga
Kommentaarid