1. „Indiana Jones kadunud laeka jälil" („Raiders of the Lost Ark", 1981)
Ameerika valitsus palkab legendaarse seikleja Henry "Indiana" Jonesi (Harrison Ford) leidmaks püha laegast. Egiptuse pealinnas Kairos asuvas laekas usutakse olevat algupärased kümme käsku, mille Jeesus kirja pani. Samas tahavad seda laegast ka maailmas võimu võtvad natsid, kes loodavad laekas peituva abil alistada iga vastase, kuid nad ei tea laeka tõelisi võimeid.

2. „Jurassic Park", 1993
Miljonär John Hammond (Richard Attenborough) on hakkama saanud võimatu ettevõtmisega. Tema palgatud teadlased on avastanud viisi, kuidas kloonida miljonite aastate eest välja surnud sauruseliike. Saurused paigutati üksikule saarele, kus plaanitakse avada looduspark. Enne selle avamist kutsub John sinna grupi teadlasi, et kuulda nendepoolset hinnangut. Asjad võtavad aga ootamatu pöörde.

3. „E.T. - sõber kaugelt" („E.T. the Extra-Terrestial", 1982)
Kümne-aastane Elliot (Henry Thomas) leiab ühel päeval veidra olevuse, kaugelt planeedilt pärit sõbraliku tulnuka, kes on planeedile Maa ära eksinud. Samal ajal, kui Elliot aitab uuel sõbral otsida võimalust ühendusevõtuks tema koduplaneediga, peavad nad põgenema teadlaste ja valitsuse agentide eest, kes tahaks kasutada pisikest tulnukat katseteks. Sellest saab suur seiklus, millesarnast kumbki neist poleks oodata osanud.

4. „Schindleri nimekiri" („Schindler's List", 1993)
Tõestisündinud lool põhinev film, mis räägib Oskar Schindleri, ahne ja jõuka Saksa ärimehe, tegudest Teise maailmasõja vältel. Schindler päästis üle 1100 juudi surmast gaasikambris ja märkis nad kõik enda koostatud nimekirja.
5. „Lõuad" („Jaws", 1975)
Martin Brody (Roy Scheider) on uus politseiülem Amitys, puhkusesaarel Uus-Inglismaa kandis. Ühel hommikul leitakse rannalt tüdruku surnukeha. Ekspertiis näitab, et tegemist võib olla hairünnakuga. Peale uusi rünnakuid otsustab Brody koos kahe sõbraga ujuv elukas ülesse otsida ja see tappa.
6. „Kolmanda astme lähikontakt" („Close Encounters of the Third Kind", 1977)
Kui elektrik Roy Beary (Richard Dreyfuss) uurib seletamatuid elektrikatkestusi, satub ta üksildasel teel kokku UFO-ga. Sellest hetkest alates asub Roy UFO nähtusi uurima, olles veendunud, et tulnukad püüavad mehele erilist sõnumit edastada. Samal ajal uurivad ka teadlased ja sõjavägi üheskoos UFO-dega kokku puutunud ellujäänutega võimalusi, kuidas maaväliste olenditega kontakti astuda.
7. „Lincoln", 2012
"Lincoln" on žanri poolest pigem pingeline põnevik, kui kümnendeid kattev eluloofilm ning selle keskmes on Lincolni ja tema kabinetti kuuluvate mõjuvõimsate tegelaste vahel puhkenud terav konflikt, mis on tingitud Lincolni soovist teha lõpp neli aastat põhja- ning lõunaosariikide vahel armutult möllanud kodusõjale. Tuleb langetada ülitähtsaid otsuseid ning neid ei ole võimalik langetada valusate ohvriteta. Samas on sõna otseses mõttes arvel iga viimne kui minut ja sekund... Ameerika Ühendriikide edasine saatus on kaalukausil ning ei ole teada, kuhu see lõpuks kalduda võib.
8. „Reamees Ryani päästmine" („Saving Private Ryan", 1998)
Viie Oscariga pärjatud Steven Spielbergi sõjafilmi tegevus leiab aset 1944. aasta Normandia dessantoperatsiooni esimestel päevadel. Kui ühest perest pärinevast neljast vennast hukkub kolm, otsustab Ameerika sõjaväe ülemjuhatus ainukese ellujäänud venna Ryani (Matt Damon) tagasi koju tuua.
9. „Püüa kinni, kui suudad" („Catch Me If You Can", 2002)
Tõsielul põhinev lugu Frank Abagnale juuniorist (Leonardo DiCaprio), noorimast mehest, kes iial FBI enim tagaotsitavate nimekirja on sattunud. Erinevatel aegadel esines ta kui arsti, advokaadi, piloodi ja korra isegi FBI agendina. Oma elu jooksul pettis ta välja miljoneid dollareid ning peale tema tabamist suutis veel vanglastgi põgeneda. Lõpuks sai Abagnale'st FBI nõustaja, spetsialiseerudes "valge-kraede" kuritegevusele.
10. „Indiana Jones ja viimane ristiretk" („Indiana Jones and the Last Crusade", 1989)
Püha graali, nõud, millest Jeesus jõi viimase õhtusöömaajal, ihkavad enda kätte saada nii USA valitsus kui ka natsid. Ameeriklased pöörduvad selleks järjekordselt seikleja Indiana Jonesi (Harrison Ford) poole. Indiana teab, et tema isa Henry Jones (Sean Connery) on juba aastaid seda otsinud ning tema päevikus on olemas ka tähtsad vihjed selle leidmiseks. Kuid põhjus, miks Ameerika valitsus just noorema Jonesi poole pöördus on lihtne - natsid röövisid tema isa. Indiana isa aga saatis päeviku pojale, et too väärt eseme enne natse üles leiaks.