Christian Bale. Filmi „Masinist" („The Machinist", 2004) jaoks näljutas Christian Bale end alakaaluliseks, sest ta kehastas unetuse käes vaevlevat tehasetöötajat Trevorit, kes pole aasta aega saanud sõba silmale. Ühel päeval juhtub tal õnnetus, mistõttu kaotab üks töötaja oma käe. Nüüdsest tahavad töötajad, et Trevor lahkuks töölt. Trevor hakkab kahtlustama, et ta on hullunud ja alustab tõe otsimist.

Charlize Theron mängis 2003. aastal linastunud filmis „Koletis" („Monster") prostituuti nimega Aileen Wuornos. Kaunis näitlejanna ajas rolli jaoks maha enda kulmud, võttis kaalus juurde 14 kilogrammi ja talle valmistati eraldi hambaproteesid.

Gary Oldman on tuntud kui näitleja, kes suudab kehastada väga erinevaid tegelaskujusid. Näiteks on Oldman kehastanud rastapatsidega kupeldajat („True Romance"), kiilanevat senaatorit („The Contender"), palgamõrvarit („JFK") ja ratastooli aheldatud hullu („Hannibal"). Üks märkimisväärseid muutuseid Oldmani karjääri jooksul oli aga tema roll Winston Churchillina filmis „Süngeim tund" („Darkest Hour", 2017).

Jared Leto, keda muidu tuntakse Hollywoodi ilusa poisina, läbis täieliku muutuse, et mängida Mark David Chapmani - meest, kes tappis John Lennoni 1980. aastal New Yorgis - filmis „Chapter 27", mis linastus 2007. aastal. Filmirolli jaoks võttis Leto 30 kilogrammi kaalus juurde. Mehe sõnul jõi ta suurtes kogustes jäätisekokteile, mis olid segatud oliiviõli ja sojakastmega. Kaalutõus tekitas Letole nii palju luuvalu, et ta pidi võtteplatsil sageli ratastooli kasutama.

Matthew McConaughey mängis filmis „Elujanu" („Dallas Buyers Club", 2013) kaotas filmirolli jaoks üle kahekümne kilogrammi oma kehakaalust, sest ta kehastas pöörast elustiili elavat Ron Woodroofi, kel diagnoositi HIV.

Robert De Niro mängis 1980. aastal linastunud eluloofilmis „Raevunud härg" poksijat Jake La Mottat. Filmirolli jaoks treenis De Niro end heasse vormi, et kehastata poksijat tema nooruses. Kuna De Niro kehastatud poksija võttis erru minnes kõvasti kaalus juurde, siis pidi seda filmirolli jaoks tegema ka De Niro, kes sõi end rohkem kui 60 kilogrammi võrra raskemaks.

Tom Cruise, kes on muidu tuntud märulifilmide poolest, mängis filmis „Troopiline kõu" („Tropic Thunder", 2008) kiilanevat ülekaalulist filmistuudio ülemust.

Hugh Grant on üldiselt erinevates filmirollides küllaltki sarnane. Eriti suure muutuse tegi Grant läbi aga filmi „Pilveatlas" („Cloud Atlas", 2012) jaoks, kus ta kehastas kannibali.