10. "Bugsy"(1991)

Nimekirja alustab lugu Benjamin "Bugsy" Siegelist. Gangster, kellel õnnestus luua kõrbesse maailma suurim ja võimsaim kasiinolinn Las Vegas. Lisaks Warren Beatty suurepärasele näitlemisele annab film paeluva vaate ka allilma ja Las Vegase kujunemisele.

9. "Donnie Brasco" (1997)

Tõestisündinud lool põhinevas filmis mängib Johnny Depp FBI agenti Joe Pistone't, kes imbub kuulsasse maffiaperekonda sisse varjunime Donnie Brasco all. Vaatajad näevad sõda väärtushinnangute vahel, kui Brasco sõbruneb jõuguliikme Leftyga ning piir kriminaalsuse ja seaduskuulekuse vahel hakkab hägunema.

8. "Kasiino" ("Casino", 1995)

Veel üks tõestisündinud lool põhinev film, mille peaosas on Robert De Niro, kes mängib Sam Rothsteini. Rothstein ja tema parem käsi Nicky Santaro (Joe Pesci) pannakse Itaalia päritolu kasiinoomanike poolt ühte allakäinud mängupõrgut juhtima. See lugu pahedest ja voorustest muutub eriti kaasahaaravaks siis, kui Sam hakkab endise lõbutüdrukuga kohtuma ja satub ühe mõrvari märklauaks.

7. "Milleri risttee" ("Miller's Crossing", 1990)

See film jutustab loo Iiri, Itaalia ja juutide jõukude vahelisest sõjast. Filmis on üks kinoajaloo pikimaid automaadiga tulistamise stseene. Lisaks jõukudevahelisele sõjale keskendub film veel ühele tõusvale allilma liidrile ning kahele mehele, kes sama naist ihkavad.

6. "Kahe tule vahel" ("The Departed", 2006)

Film viib vaatajad Bostoni politsei ja Iiri maffia sõja juurde. Lugu on täis moraalseid küsimusi tekitavaid olukordi, korruptsiooni ja keerulisi inimsuhteid.

5. "Arminägu" ("Scarface", 1983)

Film räägib Kuuba päritolu kurjategijast, kes ennast kiiresti üles töötab. "Arminägu" on täis õõvastavaid stseene ja kuulsaid ütlusi. Lisaks on Al Pacino näitlemine suurepärane ja annab vaatajale meeldejääva elamuse.

4. "Äraostmatud" ("The Untouchables", 1987)

Selle filmi lugu on jutustatud ühe valitusagendi vaatenurgast, kes üritab kinni püüda Al Capone'i. Film paistab teiste seast hästi välja, kuna kangelane ja tema ebaharilikud kamraadid pannakse korrumpeerunud süsteemi vastu.

3. "Ükskord ammu Ameerikas" ("Once Upon a Time in America", 1984)

Selles nimekirjas on see film üks pikimaid, graafilisemaid ja vägivaldsemaid. Jälgimise all on ühe gangsteri elu 40 aasta jooksul. Tegu on ühe väga mõtlevapaneva filmiga.

2. "Omad poisid" ("Goodfellas", 1990)

Filmis keskendutakse jõugu elule ja sellele, kuidas lojaalsus ja ebaeetiline käitumine aitavad kaasa liidriks saamisel.

1. "Ristiisa 2" ("The Godfather: Part II)

Esimese koha on saanud see film, mis näitab suurepäraselt Ameerika Unelma tumedamat poolt. Film keskendub ellujäämisele, pere tähtsusele ja korruptsioonile.

Allikas: watchmojo.com