Harvey Keitel - "Tänapäeva apokalüpsis" ("Apocalypse Now", 1979)

Filmi keskmes on Vietnami sõjas osalev kapten Willard, kelle missiooniks on tappa kolonel Kurtz. Siiski polnud filmis olev draama võrreldav võtteplatsil toimunuga. Pinge polnud ainult näitlejate vahel, vaid ka filmirežissöör andis peaaegu alla ning tal tekkisid muremõtted seoses peaosatäitjaga peale kolme nädalat filmimist. Francis Ford Coppola mõistis, et Keitel ei sobi sellesse rolli, mistõttu ta vallandati.

Richard Gere - "Flatbushi peremehed" ("The Lords of Flatbush", 1974)

Film räägib 50ndatel tegutsenud teismeliste jõukudest Brooklynis. Kuid jällegi oli konflikte filmi võtteplatsil rohkem kui filmis endas. Richard Gere pidi liituma Henry Winkleri ja Sylvester Stallonega, kuid Gere ei suutnud kaaslastega kuidagi ühist keelt leida. Tülitseti peaaegu kõige üle. Kusjuures mõned tülid läksid isegi füüsiliseks. Režissööril tuli valida kahe näitleja vahel – Stallone või Gere, mistõttu sai viimane sule sappa.

Anthony Michael Hall - "Full Metal Jacket" (1987)

Mees kogus tuntust 80ndatel kehastades mitmes rollis nohikust teismelist, kuid lõpuks soovis ta sellest kuvandist pääseda. Selleks sai ta võimaluse filmis “Full Metal Jacket”. Linateos keskendub Ameerika mereväelastele Vietnami sõja ajal. Peale kaheksat kuud kestnud vaidlusi otsustati Hall vallandada.

Judy Garland - "Nukkude oru taga" ("Valley of the Dolls", 1967)

Varakult kuulsaks saanud Garland ei suutnud kellegi silmis midagi valesti teha kuni algasid “Valley of the Dollsi” võtted. Filmi pealkiri on slängi vaste narkootikumide kasutamisele, millega filmi peategelasel probleeme oli. Garland vallandati, kuna ta ei ilmunud mitmesse proovi. Lisaks sattus ta võtteplatsile purjuspäi ja võimalik, et isegi narkootikumide mõju all.

Mark Salling - "Adi Shankar’s Gods and Secrets" (2017)

Leidub mitmeid põhjuseid, miks näitlejaid vallandatakse, aga mõned põhjused võivad olla väga tõsised. Endine “Glee” näitleja pidi selles filmis mängima peaosa, kuid ta arreteeriti lapsporno omamise eest ja peale seda vallandati ta silmapilgselt.

Megan Fox - "Transformerid: Kuu varjukülg" ("Transformers: Dark of the Moon”, 2011)

Megan Fox sai tuntuks oma rolliga esimeses "Transformerite" filmis. Kui film osutus väga edukaks, hakati sellele järge planeerima. Ka Foxi paluti uude filmi mängima. Teine filmgi osutus väga edukaks. Kolmanda osa filmimisel ei saanud Fox aga enam filmirežissööriga läbi. Ühes intervjuus võrdles ta režissöör Michael Bayd Hitleri ja Napoleoniga. Neid kommentaare kuuldes polnud Foxil enam võtteplatsile asja.

Samantha Morton - "Temake" ("Her", 2013)

Kui filmimine on juba lõpetatud, oleks loogiline, et näitlejad võivad natuke vabamalt võtta. See aga ei juhtunud Samantha Mortoniga filmis “Her”. Enamik näitlejaid vallandatakse, sest koostöö nendega kulgeb üle kivide ja kändude. Koostöö Mortoniga sujus aga väga hästi. Ta tegi kõike, mida talt paluti. Siiski leiti filmimise ajal, et sellest karakterist tahetakse hoopis midagi muud. Tema asemel tuli hoopis Scarlett Johansson.

Stuart Townsend - "Sõrmuste isand: Sõrmuse vennaskond" ("The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring", 2001)

Peale seda, kui ta võeti täitma Aragorni rolli, andis ta endast kõik. Rolli ettevalmistades veetis ta kuid harjutades mõõkadega võitlemist ja õppis ratsutama. Päev enne võtete algust öeldi Townsendile, et tal tuleb asjad pakkida ja koju minna. Kindel põhjus pole teada.

Eric Stoltz - "Tagasi tulevikku" ("Back to the Future", 1985)

Marty McFly on filmimaailma ikoon. Ajas rändav teismeline lõbustas fänne enda seiklustega minevikku. Film oleks aga olnud hoopis teistsugune, kui rolli oleks saanud Eric Stoltz. Mees oli küll umbes kuu aega võtetel käinud, kuid siis mõistsid produtsent ja režissöör, et Stoltz lihtsalt ei sobi sellesse rolli. Ka näitleja ise nõustus sellega.

James Remar - "Tulnukad" ("Aliens", 1986)

Alahinnatud näitleja, keda teatakse kõige paremini erinevatest paha poisi rollidest. James Remar pole kunagi saavutanud filmitähe staatust, kuid asjad oleksid hoopis teistmoodi, kui ta poleks vallandatud James Cameroni filmist “Aliens”. Ta pidi seal mängima kapral Hicksi, mereväelast, kes võitleb tulnukatega. Põhjus, miks ta vallandati oli esialgu tema sobimatus filmi, kuid hiljem ilmnes, et tema ja Cameroni vahel tekkis tüli Remari sobimatu käitumise ja narkootikumide pruukimise tõttu.

Allikas: watchmojo.com