25.07 tuleb folgihõng otseülekandena Viljandi lossimägedelt televaatajale koju kätte! Pärimusa 2.0 nime kandev üritus kannab endas algusaastate Viljandi pärimusmuusika festivali vaimu.

Kell 15.00 algaval ning öösse kanduval sündmusel astuvad üles veel tundmatud noored, juba üle maailma kuulsad kui ka legendi staatuses olevad Eesti pärimusmuusika artistid. Nii näebki 25. juuli kontserdipäeval kõige esimesel Pärimusal üles astunud Kukerpille ning Untsakaid, kes siis küll esinesid Rahvastepalli nime all.

Festivali legendidele lisaks kuuleb ja näeb pärimusmuusika pealekasvu ehk Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tudengeid, samuti Eesti ETNO esindust. Loomulikult ei pea pettuma ei Puuluubi ega Trad.Attack!-i fännid. Puuluup lubab Hiiu kanneldel ette kanda vaid oma parimad lood ning Trad.Attack! tuleb välja uue albumi "Make Your Move" esitluskontserdiga. Pääsme kontserdile leiab Sisuleidjast.

“Aurora” (2019)
Naljakas ja südamlik Soome romantiline komöödia, mis võitis hulga rahvusvahelisi preemiaid ja kandideeris 13 Jussi auhinnale ehk soomlaste Oscarile. Iraanlane Darian peab kiiresti abielluma Soome naisega, et saada endale ja oma tütrele riigis varjupaika. Ta tutvub Lapimaal keset ööd kiirtoiduputka juures soomlannast peolooma Auroraga, kes ei taha suhetest midagi kuuldagi. Naine otsustab siiski Dariani aidata ja hakkab talle võimalikke naisekandidaate otsima. Olukorras, kus üks põgeneb surma ja teine armastuse eest, on neil ehk vaja teineteist, et lõpetada põgenemine ja hakata elama?
“Igaviku väravas” ("At Eternity's Gate”, 2018)
Eluloodraama kuulsast maalikunstnikust Vincent van Goghist, mille peaosaline Willem Dafoe ("Florida projekt") kandideeris oma hiilgava rollisooritusega nii Kuldgloobusele kui Oscarile. Hollandist pärit Van Gogh on eksiilis Arles'i ja Auvears-sur-Oise'i kandis Prantsusmaal. Ta arendab välja unikaalse ja värvika maalitehnika, kuid on hädas nii vaimuhaiguse kui keeruliste inimsuhetega. Kunstnik hakkab suhestuma pigem igavikuga kui oma kaasajaga, sest looming ja argipäev põhjustavad talle talumatut valu. Filmi lavastas nii režissööri kui maalikunstnikuna tuntud multitalent Julian Schnabel ("Tuukrikell ja liblikas”). Vaata filmi tasuta.