Tõenäoliselt jõuab film kinolinadele 26., 27. või 28. augustil. Kuigi neid kuupäevi pole veel kinnitatud, siis allikate sõnul on läbirääkimised kulgenud siiani edukalt, kirjutab Variety. Lisaks käivad läbirääkimised selle üle, et film jõuaks ka Aasia riikides kinolinadele varem.

Kuna seoses koroonakriisiga võivad olud erinevates riikides aga muutuda, siis ei tasu täiesti kindel olla, et “Tenet” jõuab augustikuu lõpus mõnede Euroopa riikide kinodesse.

Anonüümseks jääva kinoettevõtja sõnul on filmistuudio Warner Bros. huvitatud, et “Tenet” jõuaks Euroopa ja Aasia riikides kinolinadele enne Ameerikat, sest sellega kaasneks tohutu kasu.

Nimelt avati möödunud nädalal Hiinas kinod ja õudusfilmi “Train to Busan” (2016) järg “Peninsula” (2020) tõi hoobilt sisse 20,8 miljonit dollarit kujunedes filmistuudiole arvestatavaks päästerõngaks.

Esmaspäeval otsustas Warner Bros. lükata “Teneti” esilinastuse kolmandat korda edasi ja sedapuhku määramata ajaks. Samas lubati, et uus esilinastuse kuupäev teatatakse esimesel võimalusel.

Filmistuudio esmaspäevane otsus oli aga paljudele kinoettevõtjatele valus hoop, sest “Tenetit” on tükk aega peetud päästerõngaks, mis aitab leevendada koroonakriisi laastavat mõju kinodele.

Esialgsete plaanide kohaselt pidi “Tenet” jõudma kinolinadele 17. juulil, kuid see lükati edasi 31. juulile ja sealt edasi 12. augustile. Tänini pole täpselt teada, mil “Tenet” kinolinadele jõuab, kuid on väga tõenäoline, et see juhtub augustikuu lõpus.

Samas on mõnedes Ameerika kinoettevõtjates tekkinud hirm, et kui “Tenet” jõuab Euroopa ja Aasia riikides enne Ameerikat kinolinadele, siis kaasneb sellega tahes-tahtmata piraatlus.