Filmis näeme peategelaste rollides kahekordset Oscarivõitjat Ben Afflecki (“Batman vs Superman: Õigluse koidik”), “Lauluässadest” tuntud Anna Kendricki, J. K. Simmonsit (“Whiplash”) ja paljusid teisi.

Loo keskmes on Christian Wolff, kes on oma alal äärmiselt tunnustatud audiitor, kes ühtlasi põeb Aspergeri sündroomi. Mees teenib elatist krimi- ja terroriühenduste, kes on kimpus organisatsioonisisese lubamatu vara omandamisega, raamatupidamise korrastamisega.

Kuna see huvitava süžeega kassahitt jõudis just Go3 videolaenutusse: https://go3.tv/tvod/audiitor,vod-1707755, otsustasime seda lähemalt tutvustada.

Otsisime “Audiitori” telgitagustest ja muust põnevast, mis filmiga seondub, huvitavaid fakte. Siin nad on!

Põhjalik eeltöö - Et filmiks paremini valmistuda, ei pidanud ühte peategelastest kehastav Anna Kendrick abi kaugelt otsima - nimelt töötab näitlejanna ema audiitorina ning just tema abiga sai läbi käidud kogu stsenaarium; samuti andis ema natuke aimu sellest, millised on selle tööga seonduvad erinevad protsessid ja loogika, mis peitub nende lugematute numbrite taga.

Film ja päriselu - Ilmselgelt pidi peaosa kehastav Ben Affleck rolliks valmistumisel ja ka filmimisperioodi ajal ülimalt palju numbritega kokku puutuma. Ilmselt ei ole tal enam kunagi peast arvutamise pärast vaja muretseda! See on aga põhjus, miks näitlejal nüüd paljudesse Ameerika Ühendriikide kasiinodesse sisenemiskeeld on. Nimelt ei oleks näitlejal probleem näiteks kaarte nii-öelda lugeda (card counting), see ei ole teoorias mängurluses ebaseaduslik, kuid mitmes mängupõrgus on kaartide üle lugemine ja meelde jätmine seetõttu keelatud, et kasiino kaotaks selle tagajärjel meeletuid rahasummasid.

"Audiitor"

Aspergerist - Filmi peategelane Chris Wolff põeb Aspergeri sündroomi. See kujutab endast nn kõrgesti funktsioneerivat autismi. See omakorda tähendab, et selle sündroomiga inimesel ei ole teiste ennast ümbritsevatega raskusi suhtlemisel, samuti on nad omal käel võimelised ühiskonnas hästi toime tulema.

Sarnasusi “Batmaniga” - Ben Afflecki Christian Wolff on nii mõnegi isikuomaduse poolest äärmiselt sarnane sama näitleja kehastatud Batmaniga. Kuigi “Audiitori” peategelase isa ja vend olid need, kes õpetasid teda olema karm ja halastamatu ning Batmanil vanemlik kasvatus puudus, oli kumbki tegelane täiskasvanueas küllalt jõuline ja tugeva iseloomuga. Samuti näeme filmis otsest vihjet Batmanile, nimelt kasutab Wolff enese maharahustamiseks Solomon Grundy luuletust, sama nime kandis Batmani antagonist Afflecki eelmises filmis.

Võimalik järjefilm? - Juba 2017. aastal teatati, et Warner Bros. on teinud plaane “Audiitorile” järje väntamiseks, samuti oleks filmil sama režissöör ja stsenarist, peaosa mängiks jälle Affleck. 2020. aasta veebruaris väljendas ka näitleja ise järje vastu huvi, mees vihjas ka võimalikule teleseriaalile, mis Wolffi tegelasel põhineks.

"Audiitor"