NSPIRA x EESTI-LÄTI TENNISE MAAVÕISTLUS Ole koos meiega tenniselainel! Juba 29.-30.07 saad Inspira telekanali vahendusel kaasa elada kõikidele Eesti-Läti tennise maavõistluse mängudele. Tutvu täpsema mängude ajakavaga siin: https://sport.delfi.ee/news/tennis/eestilati/

"Fred Jüssi. Olemise ilu” (2020)
Dokumentaalfilm, mis jäädvustab kaunist Eestimaa loodust ja põneva mõttemaailmaga loodusemees Fred Jüssit. Jüssit on nimetatud lausa loodusfilosoofiks. Ta vastandab end tänases päevas nii levinud edukultusele ja rööprähklemisele, jutlustades puhkamise ja molutamise vajalikkusest. Jüssi filosoofiliste ja muhedate mõtiskluste taustaks näeme Eesti loodust kogu tema mitmekülgsuses ja ilus. Filmi režissöör on Jaan Tootsen ("Uus maailm") ja operaatoritöö tegi Joosep Matjus ("Tuulte tahutud maa”).
"Tuulte tahutud maa” (2018)
Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks valminud dokumentaalfilm. "Tuulte tahutud maa" on kummardus Eestimaa loodusele läbi erinevate aastaaegade. Tegu on filmiga Eesti metsikust loodusest – vaataja ees avanevad meie kodumaa eriilmelised maastikud koos metsloomade ja linnuparvedega. Filmi peategelane on põder – Eesti metsade suurim imetaja. Siinse looduse kaudu saame me teada nii mõndagi eestlaste endi kohta, kuna siinsed maastikud ja tuuled on ka meid tuhandete aastate jooksul tahunud ja kujundanud. Filmi režissöör on Joosep Matjus.
"Kõige õnnelikum päev Olli Mäki elus” ("Hymyilevä mies" / "The Happiest Day in the Life of Olli Maki", 2016)
Auhinnatud Soome film, mis võitis Cannesi filmifestivalil Vaatenurga võistlusprogrammi, Euroopa Filmiauhinna ja kaheksa Soome Oscarit ehk Jussit. Romantiline ja soe eluloodraama viib meid 1960ndatesse aastatesse. Kuulsal soome poksijal Olli Mäkil avaneb võimalus võistelda sulgkaalu poksis maailmameistritiitli nimel. Andekas ja tagasihoidlik mees on kogu Soome au ja uhkus. Teoreetiliselt pole tal vaja teha midagi muud kui treenida ja keskenduda. Aga kahjuks või õnneks on Olli ülepeakaela armunud. Poksimine ja armastus võistlevad Olli tähelepanu pärast. Kumb jääb peale? Filmi lavastas Juho Kuosmanen ("The Painting Sellers"), selle peaosas mängib Jarkko Lahti ("Tundmatu sõdur”).
"Kuues kord” ("Kuudes kerta” / “The Sixth Time, 2017)
Kaasaegne Soome tragikomöödia. Film räägib kahest seksisõltlasest: Annikast ja Rickyst. Annika on lahkunud oma tööst politseis ja alustanud karjääri isehakanud eradetektiivina. Ricky aga töötab kinnisvaramaaklerina. Neil mõlemal on pidevalt seksisuhted oma klientidega. Kui elu nad omavahel kokku viib, lõpetavad nad muidugi voodis. Kõik toimib – kuni kuuenda korrani. Sest pärast kuuendat korda olevat selge, et see pole enam lihtsalt seks, vaid juba armumine. Filmis lööb näitlejana kaasa ka Eesti laulja ja helilooja Stig Rästa. Vaata filmi tasuta.