Oscari-võitja Russell Crowe kehastab filmis „Pidurdamatu“ („Unhinged“) eluga puntrasse jõudnud meest, kelles pulbitsev viha ootab iga hetk ülekeemise hetke. Ühel hetkel see juhtubki ja kui hommikul tööle sõitev noor ema Rachel (Caren Pistorius) fooritule taga „magama“ jäänud juhile signaali annab ja ebameeldivalt käega viipab, siis teeb ta endast pidurdamatu mehe sihtmärgi.

Crowe kehastatud sõge kättemaksja otsustab anda Rachelile oma väärastunud moraali sisaldava õppetunni ning algab kassi-hiire mäng, milles on ohus Rachel, tema noor poeg ja kõik teised, kellest ta elus hoolib.

Film “Pidurdamatu”, mille lavastajaks on Derrick Borte, räägib eelkõige sellest, et kõigiga tasub olla alati viisakas. Isegi siis, kui tuju on halb ja vaidluses on õigus. Kui vaidlus või konflikt toimub veel kellegagi, keda ei tunta, siis pole teada, kui halb päev teisel inimesel on.

On ta lihtsalt halb inimene või keegi, kelle on pinged viinud viimsele piirile. Konfliktide ja vaidluste rahulik lahendamine maandab pingeid ja võib ära hoida nii mõnegi ohtliku olukorra.

Sama kehtib liikluses, kus tuleb arvestada ka nendega, kes tahavad upitada end oma uuema, parema ja kiirema autoga. Nähes liikluses midagi ohtlikku, tasub kõrvale hoida ja politseile märku anda, et ohtlik juht on liikvel. Alati ei õnnestu halvimat ära hoida, kuid võib juhtuda, et päästetud saab kellegi elu.

Niisiis on “Pidurdamatu” justkui hoiatusfilm, mis tahab öelda, et tasub olla viisakas ja käituda korralikult. Samas ei saa eeldada, et iga niimoodi käitub inimene ka päriselt selline on.

Russell Crowe’il on filmis väljakutset pakkuv roll. Kui paljud mehe varasemad rollid on olnud küllaltki keerukad ja lubanud tegelase tausta uurida, siis filmis "Pidurdamatu" tuleb käepäraste vahenditega panna elama keerukas tegelane, kes tõenäoliselt pole kunagi olnud hea inimene.