1. Kuigi Russell Crowe’i peetakse Austraalia näitlejaks, on ta sündinud Wellingtonis, Uus-Meremaal ning peab mõlemat riiki enda elus tähtsaks.

2. Pea enamik Austraalia näitlejaid on alustanud ühest kahest seebikast, mis on meie vaatajatelegi tuttavad: “Naabrid” (“Neighbours”) ja “Kodus ja võõrsil (“Home and Away”). Nii ka Russell Crowe, kes mängis esimesena mainitud sarjas aastal 1987. Aastate jooksul on samast sarjast läbi käinud Kylie Minogue, Margot Robbie, Liam Hemsworth, Natalie Imbruglia, Jesse Spencer, Ben Mendelsohn, Jason Donovan ja Guy Pierce, kellega koos tehti koostööd filmis “L.A.Confidential”.

3. Russell Crowe on juba kaheksakümnendatest aastatest saadik muusikat teinud. Alates 2005. aastast kannab bänd, milles ta esineb, nime Russell Crowe and The Ordinary Fear of God. Üks tema esimesi muusikalisi hitte oli “Ma tahan olla nagu Marlon Brando” ("I Want to be Like Marlon Brando"). Aastal 2013 kehastas ta filmis “Terasmees” (“Man of Steel”) Supermani isa Jor-El’i, keda algversioonis kehastas just Marlon Brando.
Russell Crowe

4. Talle kuulub ragbi võistkond South Sidney Rabbithos, mille fänn ta juba lapsena oli.

5. Crowe ütles ära Wolverine’I rollist filmis “X-mehed” ("X-Men"), sest arvas, et tegelane on liiga sarnane Maximusele filmist “Gladiaator” ning et tegemist on multifilmiga.

6. Tema esivanemad pärinevad maailma erinevatest otstest. Niisiis voolab temas Inglise, Saksa, Maoori, Norra, Šoti, Rootsi, Walesi ja Itaalia verd.

7. Tema päris esimene näitlemiskogemus pärineb Uus-Meremaa muusikalist “Rocky Horror Picture Show”.

8. Ta on mänginud kuues filmis, mis on kandideerinud parima filmi Oscarile: “L.A. Confidential” (1997), “The Insider” (1999), “Gladiator” (2000), “A Beautiful Mind” (2001), “Master and Commander: The Far Side of the World” (2003) ja “Les Misérables” (2012).

9. Crowe ütles ära Aragoni rollist “Sõrmuste isanda” triloogias, et mängida filmis “Piinatud geenius” (“A Beautiful Mind”). Film pälvis parima filmi kategoorias Oscari tuues talle nominatsiooni näitlemise eest.

10. Peale filmi “Gladiaator” filmimist võttis Crowe koos oma sõpradega ette 4000 kilomeetrise mootorrattamatka ümber Austraalia.
Russell Crowe