1."Lauldes vihmas" (1952)
Puhas eskapism, täis suurepäraseid laulu- ja tantsunumbreid! Peaosatäitja Gene Kelly on filmis kaasrežissööriks.

"Lauldes vihmas"

2."Härrasmehed eelistavad blondiine" (1953)
Enim on vaatajaile mällu sööbinud muidugi Marilyn Monroe sensuaalne etteaste "Diamonds are the girl`s best friends", kuid tegelikult satiirilise alatooniga filmil on pakkuda veel palju enamat ning selle temaatika sobib suurepäraselt ka tänapäevasesse keskkonda.

3."Täht on sündinud" (1954)
Seda magusvalusat lugu on mängitud korduvalt, seal hulgas on naispeaosas üles astunud nii Barbra Streisand kui Lady Gaga, kui ehedaimaks peetakse siiski 1954. aasta ekraniseeringut Judy Garlandiga eesotsas. Tema kirglikud monoloogid ja karisma murravad iga vaataja südame.

4."Carmen Jones" (1954)
Režissöör Otto Preminger julges ette võtta Georges Bizet klassikalise ooperi "Carmen" ning viia selle üle Teise Maailmasõja aegsesse langevarjuvabrikusse, kaasates afroameeriklastest osatäitjad. Dorothy Dandridge`ist sai esimene mustanahaline naine, kes kandideeris Oscarile.

5."West Side Story" (1961)
Esimene sotsiaalsetele probleemidele osutav muusikal, milles Natalie Wood ja Richard Beymer kehastavad Romeo ja Julia stiilis keelatud armastajaid ja mille koreograafilised numbrid kujunesid revolutsioonilisteks. Ehkki muusikal sisaldab mitmeid südantlõhestavaid ballaade, on selle esinumbriks siiski särtsakas "America" Rita Moreno eestvedamisel.

"West Side Story"

6.“Cherbourg’i vihmavarjud” (1964)
Lugu räägib noorest neiust ja noormehest, kes on armunud ning kavatsevad abielluda, kuid siis kutsutakse üks neist kaheks aastaks ära sõjaväkke. Neiu on rase. Tema kätt palub ka üks jõukas härrasmees. Võrratu etteaste Catherine Deneuve`ilt ja soundtrack, mida kuulates õrnema südamega vaataja siiani pisaraid valab.

7."Minu veetlev leedi" (1964)
Audrey Hepburnilt suurepärane sooritus lihtsa lilleneiuna, kellele härrasmees korralikku inglise keelt õpetama hakkab. Sotsiaalsest eksperimendist kasvab välja kirglik armastuslugu.

"Minu veetlev leedi"

8."Kabaree" (1972)
Bob Fosse meistriteos viib publiku 1930ndate aastate Berliini, Weimari Vabariigi lõpupäevadesse, kus armuvad Liza Minelli kehastatud ööklubi lauljatar ning vaoshoitud akadeemik, keda mängib Michael York.

9."Moulin Rouge" (2001)
Litrid, melodraama ja ohjeldamatu fantaasia, režisöör Baz Luhrman ei hoia end millegagi tagasi. Plejaad popmuusika klassikat ja säravad Nicole Kidman ning Ewan McGregor kehastamas armastajaid, kes justkui kuidagi sobida ei tohiks. Tõeliselt magus kitš!

10."La La Land" (2016)
Oscarile kandideerinud lavastaja Damien Chazelle’i film „La La Land: California unistused“ jutustab loo algajast näitlejannast Miast (Emma Stoneja pühendunud džässmuusikust Sebastianist (Ryan Gosling), kes näevad vaeva, et saada hakkama linnas, mis on kuulus lootuste purustamise ja südamete murdmise poolest ning kus oma unistuseni jõudmiseks tuleb ületada rohkelt takistusi.

"La La Land"