1."Pulp Fiction"
26 aastat pärast esilinastust on film ikka veel kultusteos, mille Quentin Tarantino moodsaks klassikaks muutis. Reljeefsed tegelaskujud nagu maffiaboss ja tema sensuaalne naine, kaks amatöörvarast ja kõikide probleemide lahendaja. Särav näitlejateplejaad: John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson, Bruce Willis ja Harvey Keitel, unustamatu tants Mia ja Vincenti vahel... seda tuletatakse meelde veel ja veel!

2."Annie Hall"
1977. aastal jutustas Woodie Allen loo neurootilisest juudinoorukist, keda kehastas ta ise, ning oma pruudist, kelle tegelaskujule andis elu Diane Keaton. Suurepärane komöödia on otsekui paarisuhete röntgen, mis kokkuvõtteks möönab, et kinnisideed ja maaniad on iga suhte õnnetus. Tulemuseks neli Oscarit.

3."Jokker"
Film paneb meid mõtlema selle üle, et kurjus ei sünni inimesega kaasa, vaid seda põhjustavad unustus, ühiskonnast kõrvale jäämine ja tunnustatud autoriteetide ülemvõim. Karm kriitika USA tervishoiusüsteemi vastu, kus rahatu vaimsete probleemidega inimene jääb abita.

"Jokker"

4."Memories of Murder"
Lõuna-Korea režissöör Bong Joon-Ho käe all valmis see film 2004. aastal, ammu enne tänavu laineid löönud "Parasiiti". Psühholoogiline triller tugineb sarimõrvadele, mis leidsid aset Gyeonggi provintsis 1980-90ndatel aastatel ning mille ohvriteks langes kümme erinevas vanuses naist.

5."Poisipõli"
Film vaatleb poissi nimega Mason alates sellest, kui ta on kuueaastane kuni täisealiseks saamiseni välja ning see on üles võetud sama näitlejatekoosseisuga. Masoni ellu jätavad jälje nii lahus elavad vanemad, vanemate uued kaaslased, tüdrukud, õpetajad, ülemused, ohud, kired kui ka loomingulised pürgimused.
"Poisipõli"

6."Lady Bird"
Mitmete auhindadega pärjatud film on andeka näitleja/stsenaristi ja lavastaja Greta Gerwigi režissööridebüüt ning jutustab loo 17-aastasest kohmetust tütarlapsest, kes teeb kõik, et pääseda välja provintsimentaliteedist ning vaatleb tema suhteid söaka ema ning värvika perekonnaga.

7."E.T - sõber kaugelt"
See on meisterlavastaja Steven Spielbergi sõnul tema kõige isiklikum film, mis võitis neli Oscarit ja parima filmi Kuldgloobuse. 1982. aastal elu saanud maaväline olend on kahtlemata kinoajaloo kuulsaim tulnukas ning mõjutanud mitut põlvkonda lapsi, kelles E.T lahkumine lõpustseenides tõeliselt kurvastust tekitab,

"E.T"

8."Valu ja hiilgus"
Pedro Almodóvari suuresti autobiograafiline ja alter egoga mängiv film, milles peategelast kehastab Antonio Banderas, vaatab tagasi 1960ndatele aastatele Hispaanias ning näitab ehedalt loomingulisse kriisi sattunud, kibestunud ja vananevat geeniust, kellel elu käest hakkab libisema.

"Valu ja hiilgus"

9."Külm sõda"
Poola režissööri Pawel Pawlikowski film on maiuspala romantikutele. See armastusballaad on juba arvatud kinoajaloo kõige ilusamate filmide hulka ning kajastab traagilist ajalooperioodi, kui stalinistlik režiim haaras Poola oma mõjusfääri. Armastus aga sõjast ei küsi, kuigi paar ei saa olla ei koos ega lahus.

10."Tagasi tulevikku"
Isegi 35 aastat päris esilinastust ei saa jätta soovitamata filmi, mis jutustab teismelise noormehe ja hulluks peetava teadlase sõprusest ja seiklustest ajamasina leiutamisel. Veelgi enam: aastal 2020. on põnev vaadelda, millisena filmi autorid toona tulevikku ette kujutasid.