„1917" (2019)

Kolme Oscari võitja: parim operaatoritöö - Roger Deakins, parim helirežii ja parimad visuaalefektid. Kahe Kuldgloobuse võitja: parim film - draama ja parim lavastaja - Sam Mendes. Esimese maailmasõja haripunktis antakse kahele noorele Briti sõdurile, Schofieldile („Kapten Fantastilise" George MacKay) ja Blake'ile („Troonide mängu" Dean-Charles Chapman) esmapilgul võimatuna näiv ülesanne. Nad peavad kiiresti üle vaenlase territooriumi minema, et kohale viia teade, mis hoiaks ära surmava rünnaku sadadele sõduritele, kelle hulgas on ka Blake'i enda vend.

Osades: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, Andrew Scott, Richard Madden, Colin Firth, Benedict Cumberbatch

Režissöör: Sam Mendes

„Chicago" (2002)

6 Oscariga pärjatud humoorikas muusikaline kriminull põhineb Bob Fosse samanimelisel, aastaid Broadway lavadel püsinud muusikalil. Roxie Hart unistab kuulsusest ja tahab saada sama suureks täheks kui Velma Kelly. Kui ta tapab oma armukese ja satub vanglasse, ootab ees surmanuhtlus. Õnneks palkab Roxie abikaasa Chicago parima advokaadi Billy Flynni.

Osades: Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger, John C. Reilly, Richard Gere, Queen Latifah

Režissöör: Rob Marshall