Kaheksa päeva vältel jõuab ekraanile kaheksa eripalgelist filmi perioodist 1958 – 2012. Kõik filmid linastuvad 35 mm filmilindilt, mis annab publikule võimaluse kogeda kino sellisena, nagu see oli enne moodsa digitehnika pealetungi. Nii tuleb ekraanil toimuvat jälgides arvestada mõningase müra, säbru ja lõigetega, mida põhjustab filmide mahamängimine filmilintidelt. Kuna osa linte on üpris vanad ja ajas kannatada saanud, tuleb neid eelnevalt omajagu parandada – tulemus saab olla vaid põnev.

Filmilint oli materjal, millele operaatorid valgusega „kirjutasid“ ning see võimaldas edasi anda kõik varjundid sõltumata sellest, kas tegu oli mustvalge või värvifilmiga. Nõnda on digieelse ajastu filmides mingi tabamatu maagia, eriline pehmus ja sügavus, otsekui oleks kaadri taga peidus midagi salapärast.

Filmivalik on järgmine:

15/08 "Nõel. Remix" (2010) - Rašid Nugmanovi autoriversioon tema legendaarsest filmist "Nõel", millest sai omal ajal nõukogude noortekultuuri sümbol ning mis pani aluse Viktor Tsoi üldrahvalikule kuulsusele.

16/08 "Hamlet" (1964) - William Shakespeare'i näidendi üks paremaid ekraniseeringuid. Filmi loodusvõtted toimusid Vääna-Jõesuus!

17/08 "Kuningas Lear" (1970) - veel üks Shakespeare'i draama, mille venekeelses kinoversioonis tegi surematu rolli Jüri Järvet.

18/08 "Virtuoos" (1999) - juba 20 aastat enne Christopher Nolanit filmis Hollywood Eestis "suurt kino". See on lugu 1930ndate Broadway tantsijast ja lauljast, kes saab kutse esineda Eestis, kust on pärit tema ema. Episoodilistes rollides osalesid mitmed tuntud Eesti näitlejad.

19/08 "Coco enne Chaneli" (2009) - ikoonilise Gabrielle Chaneli lugu, mille peaosas suurepärane Audrey Tautou.

20/08 "Mister X" (1958) - opereti "Tsirkuseprintsess" filmiversioon, mille kaudu on taas võimalus kuulata Georg Otsa kordumatut häält suurel ekraanil.

21/08 "Tulpan" (2008) - film noorest kasahhist, kes pärast ajateenistust naaseb steppidesse, kuid peab seal uue elu alustamiseks ja karjaseks saamiseks kõigepealt abielluma.

22/08 "Kokoko" (2012) - vene tragikomöödia, mille keskmes on fantastiliste näitlejate duett Anna Mihhalkova ja Jana Trojanova.

Filmid tulevad näitamisele originaalkeeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega. Seansid ja piletid: https://www.kino.ee/Events/35mm