Kuna Los Angeleses pole veel märke viiruse taandumisest ja erinevate osariikide reisipiirangud muutuvad üha karmimaks, siis on otsustanud nii mõnedki filmitööstuse tegelased võimalusel linnast põgeneda. Kuna suurema osa tööst saab tehtud arvutitega, pole ühtegi mõjuvat põhjust rahvarohkesse linna jäämiseks.

Näitlejanna Leah Forester ja tema produtsendist abikaasa Bill Johnson on terve oma abielu vältel külastanud Mehhikot. Nad on isegi mõelnud sinna kolida. Pandeemia aitas aga otsuse langetada. Nende endi sõnul tahtsid nad endale võimalikult tervet ja toetavat keskkonda. Nad ei tahtnud olla kohas, kus pidi iga päev jälgima, millised asutused on suletud ja millised avatud. Kuigi nad enda Los Angeleses asuvast kodust loobunud pole, otsustasid nad ka enda lapsed kaasa võtta ja elavad Mehhikos vähemalt järgmise aasta märtsini, kui mitte kauem.

Nemad pole ainsad, kes linnast põgenevad. Näiteks Joe Rogan on pagenud Texasesse. Ta tõi enda kolimise põhjuseks Los Angelese suure rahvaarvu ja jubeda liikluse.

Paljud on läinud lausa nii kaugele, et muretsenud endale ja oma lastele teise kodakondsuse. Näiteks Tom Hanks ja Rita Wilson said endale hiljuti Kreeka kodakondsuse. Filmi “Viiskümmend halli varjundit” produtsent Dana Brunetti taotles endale aga Itaalia kodakondust. Viimase sõnul sai ta indu Neil Straussi raamatust “Emergency”, kus Strauss taotles ühe saarekese kodakondsust, et tal oleks apokalüpsise ajal kuskile põgeneda.

Kanada päritolu advokaat Jodi Peikoff on töötanud selle nimel, et ta perel oleks võimalik lihtsalt Ameerikast lahkuda, kui selleks vajadus peaks tekkima. Ta on öelnud, et peale Trumpi võitu 2016.aastal, sai ta aru kui tähtis on see, et tema lastel oleks vajadusel võimalus kiirelt elukohta vahetada.

Kodukontoritest töötamine on uus normaalsus, seega pole vaja inimestel enam Los Angeleses viibida, et tööl käia. Näiteks kolis Dante Harper märtsis koos enda kaaslasega Sonomasse talu pidama. Ta hakkas koroonaviiruse tõttu juba jaanuaris varuplaani mõtlema. Ta lisas veel, et on palju epidemioloogia kohta lugenud ja teda hirmutas kõige rohkem see, et keegi ei võtnud viirust alguses tõsiselt.

Samal ajal on kodukontor andnud võimaluse Craig Dorfmanile kolida tagasi enda kodukanti New Yorki. Dorfman arvab, et inimesed saavad lõpuks aru, et nad ei pea enam Los Angeleses viibima. Ta usub, et kodukontor püsib populaarsena ka peale pandeemiat.

Allikas: hollywoodreporter.com