Kes on näinud Marc Cherry teisi seriaale nagu "Meeleheitel koduperenaised," "Riukalikud koduabilised" ja "Kullakesed", teavad, et režissööri üks silmajäävamaid omadusi on näidata ekraanil tüüpilist pealtnäha täiuslikku Ameerika perede keskkonda, kus kõik naabrid küpsetavad just sisse kolinud perele algatuseks koogi.

"Why Women Kill" koosneb kümnest episoodist, kus tegevus läbib samas majas kolme erinevat aastakümmet:(60ndad/80ndad/ tänapäev).

1960ndatel toimuv tegevus algab paari uude majja kolimisega. Algusest peale on näha, et meestegelane on tüüpiline seksistlik rahateenija, kellel on nii kodune naine, keda ta kohtleb pehmelt öeldes kui teeniijat, kui ka armuke, kes kujuneb seriaalis oluliseks ja läbivaks tegelaseks.

1980ndatel on tegemist "Dallase" või "Dünastia" seriaali sarnase keskkonna rikka paarikesega, selle paari edukas naine saab teada, et tema mees on gei. Viimase ehk tänapäeva paigutatud vabaabieluga paarikesega tekib probleem siis, kui naine toob koju oma armukese, kes on just oma vägivaldsest eksist lahku läinud.

Pealtnäha on need kolm situatsiooni erinevad, kuid siiski on sarnasusi kolmel paarikesel palju rohkem kui pealtnäha ja just sellepärast on Marc Cherry esteetiliselt mitu vaatajat lummavat stseeni terve hooaja jooksul kokku sidunud.

Marc Cherry enda sõnul mängis ta seriaali kirjutades mõttega sellest, kui palju on mehed aastate jooksul muutunud (ja kui palju nad ikkagi ei ole). Kindlasti on märkisväärne tsitaat: "Ma hakkasin seriaali kirjutama pealkirja põhjal ja arvasin kohe, et selles on palju intriigi ning vaatajad saavad seriaali algusest peale aru minu huumorimeelest, sest selles kõiges peitub siiski ka natuke irooniat. Mõtlesin, et siis ka Meeleheitel Koduperenaiste fännid näeksid, et ma olen kirjutanud teistsuguse seriaali, mis on ikkagi sama lõbus."

Seriaal on kindlasti sama intriigirohke, põnev ja naljakas kui Marc Cherry eelnevad sarjad. Siin on stseene, kus saab naerda, nutta ja lihtsalt suu ammuli pealt vaadata tegevustiku erinevaid pöördeid, sest tegemist ei ole ainult ühe žanri seriaaliga.

Märkimisväärne on ka Ginnifer Goodwini suurepärane roll oma tegelase Beth Annina. Tema kõrval teises ajastus on ka väga huvitav Lucy Liu näitlejatöö rollis, mis erineb tema poolt seni mängitust.

Põhiteemad on kindlasti olulised tänapäevases ühiskonnas ja ei jäta külmaks kedagi. Nendeks on seksism, vägivaldsus naiste osas, liigne muretsemine teiste inimeste arvamuse pärast, silmakirjalikkus ja see, kuidas armusuhete normid on aastatega muutunud. Marc Cherry on osanud need väga hästi välja tuua ja arendada sarja sisu selle edenedes aina kaasahaaravamaks.

Võibolla oleks kümne osa asemel võinud piirduda kuue või seitsmega, see oleks lisanud veel rohkem intriigi, kuid samas tuleb tunnistada, et igavuseks ei jää seda sarja jälgides küll ruumi. Mitte miski ei ole nii, nagu paistab ning esimese hooaja lõpp on lühidalt öeldes etteaimamatu, jättes fännid kindlasti uusi osi juurde ootama.

Kaasa löövad kuulsad näitlejad nagu Lucy Liu (Charlie Inglid), Ginnifer Goodwin (Big Love; Zootopia), Jack Davenport (Kariibimere piraadid) jt.

"Why Women Kill" on soovitatav nii meestele, naistele vanuses 12+ ja päris kindlasti neile, kes armastavad "Meeleheitel koduperenaisi".

"Why Women Kill" on olemas CBS-i kodulehel juba eelmisest aastast ja fännide rõõmuks on varsti oodata ka teist hooaega.

Treiler: