Käesoleva aasta märtsis alustas Elektriteater välikino hooaega ERMi kõrval autokino näitamisega. Siis olid veel karantiini viimased päevad ning olukord kultuurimaastikul hoopis teistsugune. "Suvehooajale joone alla tõmbamiseks näitame taas ERMi kõrval kino. Seekord on tegemist tavalise välikinoga, erinevalt kevadest, kui filmi nägemiseks pidi istuma autos. Samas autosid ja kiiret hoogu jagub ekraanile küllaldaselt. Oleme filmid programmi valinud suuresti inspireerituna peagi algavast Rally Estoniast," rääkis Elektriteatri juht ja välikino eestvedaja Andres Kauts.

Välikino valikus on vaatemängulised mängu- ja tõsielufilmid, mis pakatavad kiirusest, pingest ja mootorimürinast. Avafilm on austraalia filmitegija George Milleri postapokalüptilise märuli "Mad Max: Raevu tee" harvanähtav mustvalge versioon. Välikino programmi lõpetab mullu valminud Ott Tänaku film, mis juhatab sujuvalt sisse Tartus algava rallihooaja suursündmuse. „Mis võiks olla parem, kui vaadata sumedal augustikuu õhtul tähistaevast ja väärtfilme," lisas ERMi arendusdirektor Viljar Pohhomov.

Välikino ekraan kerkib Tartus ERMi uue suvelava kohale, rahvasuus tuntud "nokalava" alla, mille varikatus kaitseb vaatajaid ka vihmasabina korral. Istumiskohad on välikinos paigutatud Terviseameti viimaseid nõuandeid järgides. Soovi korral tasub kinokülastajal kaasa haarata soe pleed ja kuum jook termoses, et suveöö filmielamus oleks veel mõnusam.

Elektriteater näitab ERMi välikinos filme algaval nädalavahetusel 22. ja 23. augustil ning 27. ja 28. augustil. Kõik kinoseansid algavad kell 21:30. Välikino on tasuta. Filmidega saab tutvuda Elektriteatri ja ERMi kodulehekülgedel: www.elektriteater.ee ja www.erm.ee.

Suvise ERMi välikino programm:

L / 22. august kell 21:30 - Mad Max: Raevu tee (2015) - mustvalge versioon

P / 23. august kell 21:30 - Lola jooks (1998)

N / 27. august kell 21:30 - Päevad, mis ajasid segadusse (2016)

R / 28. august kell 21:30 - Ott Tänak: The Movie (2019)