Anne on 20ndates lastehoiu töötaja Torontos, kes proovib sõbranna tüdrukuteõhtul langevarjuhüpet. Pärast seda raputavat kogemust näib kogu ta elu minevat samuti vabalangemisse. Tema ülevoolav entusiasm võib mõjuda lapsikuna, ta võib juua ühe klaasi veini liiga palju või visata kohatut nalja. Anne'i käitumine kisub ajaga järjest enam ennustamatuks ja korrapäratuks. Õhus on pinget: mis saab edasi?

"Anne vabalangemises" on karakteriuuring, kus filmikaamera jälgib peategelast lähedalt, et saaksime osa tema meeleoludest, tunnetest ja nende muutumistest. "Samas antakse meile vaatajatena piisavalt ruumi, et kaasa mõelda ning omad järeldused teha. See on vahetu, aus ja hinnanguvaba sissevaade ühe noore inimese hingeellu. Kirsiks tordil on võrratu peaosatäitja Deragh Campbell," kirjeldab filmi Elektriteatri programmijuht Elo Vilks.

Režissöör Kazik Radwanski on intervjuudes rõhutanud, et vaataja peabki end tundma seda filmi vaadates ebamugavalt. "See tunne, et oled tegelasele nii lähedal, aga ometi ei mõista teda lõpuni," põhjendab ta käsikaamera ja rohkete lähivõtete kasutamist, mis tekitavad Annega intiimsust, kuid samas hoiavad õhus distantsi, võõrandumist. Need on need hetked, kui tunned kellegi pärast muret, samas teadmata täpselt, mida öelda või kuidas käituda.

Kanadast pärit filmitegijal võttis „Anne vabalangemises" valmimine kaks aastat. Kuigi filmil oli ka 90-leheküljeline käsikiri, siis peaosatäitja Deragh Campbelliga mängiti läbi filmi erinevaid etappe moel, mis sarnaneb rohkem dokumentaalfilmi tegemisega. Tulemus on seda väärt. Peategelase reaktsioonid avavad tema sisemaailma sügavaimaid soppe ning haaravad vaataja täielikult endasse.

Kanada filmi "Anne vabalangemises" näeb Elektriteatris kolmapäeval, 26. augustil kell 19:00. Piletid kodulehel: www.elektriteater.ee/filmid/anne-at-13000-ft

Filmi treilerit saab näha siin: