1. Unistuste action-stseenid

Lugemata täpselt kokku sekundeid, kui kaua Tallinnat "Tenetis" ekraanil näeb, võib siiski väita, et seda aega on suhteliselt palju. Laiemas laastus on tähelepanuväärseid stseene kaks: terroristide rünnak Linnahallis ja peadpööritav ralli koos autodemõlkimisega Laagna teel. Esimene neist on klassikaline action-filmi žanri esindaja ning ilmselt mõjutatud Nord-Osti pantvangikriisist Dubrovka teatris. Selline unistuste stseen paneb kindlasti fänne unistama samas kohas istumisest, ent probleemiks kujuneb see, et Linnahall asub filmi stsenaariumi kohaselt hoopis Kiievis.

2. Kas Laagna tee ongi tüüpiline Tallinn?

Pöörane kihutamine, purustatud autod, mille küljest lendavad ära peeglid ja uksed... Filmis liigub aeg järsult ja kahes suunas ja kogu see tegevus leiab ilmselgelt aset Eestis. Politseinike ja disetšerite suu läbi kõlab eesti keel. Kuid siin on väike nüanss: kogu armastuse ja lugupidamise juures lasnamäelaste vastu ei ole see siiski koht, mis turiste ahvatleks. Vaid kõige suuremad fännid maanduksid Tallinnas selleks, et ühistranspordis Lasnamäele sõita.

Tõsi, peategelased liiguvad mõnes stseenis ka Tallinna kesklinnas ning reisivad isegi trammiga, kuid ka nendes stseenides ei näidata turistile atraktiivseid piirkondi. Ilmselt oleksid Tallinna linnaisad oma läbirääkimistes produtsentidega rõhutama seda, et pealinnas on tasuta transport ning Hollywoodi tähtedel on võimalik trammidega sel moel sõita.

3. Plaanid vanalinnast

Neidki näeb filmis paari sekundi jagu eesmärgiga näidata, millises kohas tegevustik aset leiab. Vaevalt, et need kellelegi sel moel meelde jäävad.

4. Pisut nalja eesti keele teemal

Laagna tee stseenis küsib üks peaosaline teiselt, kas too eesti keelt mõistab ning selgub, et Pattinson oskavat küll, kuid läbirääkimised toimuvad hoopis inglise keeles, mis on tagurpidi pööratud. Sellest võiks saada korraliku meemi!

5.Järeldused

Igal juhul vaatavad "Tenetit" miljonid inimesed ning veelgi rohkem on neid, kes loevad arvustusi, uudiseid või kasvõii Wikipedia artikleid. Kõigis neis mainitakse ka Tallinnat ja Eestit. Ameeriklase jaoks kõlab see eksootilisemalt kui mõni teine võttepaik - Oslo, Itaalia või Mumbai. Selles kontekstis jääb Tallinn ka filmifriigile meelde, mistõttu pole võimatu, et too võtab ette reisi Tallinna, et just siin veidi oma raha sihtotstarbeliselt laiaks lüüa. Seda muidugi juhul, kui koroonapandeemia kõike võimatuks ei muuda. Veider, et aja ja tulevikuga mängimisse armunud Nolan sellist pisiasja ette näha ei osanud.