Apteeker Melchiori filmide produtsent Armin Karu selgitas, et meeskond otsustas kolida võtted kaheks nädalaks Lätti, kuna seal asub lähim filmilinnak, mis võimaldab rajada keskaegsed linnatänavad koos sisehoovide ja kõige sinna juurde kuuluvaga.

„Tallinna vanalinnas, kus võtteperioodiga alustasime, on keskaegsed hooned vaheldumisi uuema aja arhitektuuriga, mis jätab vähe võimalusi keskaegse miljöö filmimiseks. Cinevilla filmilinnakus olid juba olemas ehedad 7-9 meetrise läbimõõduga linnamüürid, autentsed munakiviteed ja keskaegsete tänavate juurde kuulunud sisehoovid, kus hoiti vanasti näiteks hobuseid ja eesleid. Apteeker Melchiori võtete jaoks pidime lisaks ehitama ainult keskaegsed fassaadid linnaku hoonetele. Ka Eestis on olnud juttu analoogsete filmilinnakute rajamisest Tallinnasse, Tartusse või Ida-Virumaale, kuid hetkel meil sellised võimalused puuduvad ja sellest on kahju,“ lausus Karu.

Apteeker Melciori triloogia kaastootjaks on Läti produktsioonistuudio Film Angels Productions ning filmivõtteid toetab Läti filmifond National Film Centre of Latvia, millele lisaks maksavad Läti riik ja Riia Linnavalitsus 40% sealsetest tootmiskuludest.

Filmivõtted Lätis kestavad kaks nädalat.

Aastaid raamatumüügi edetabeleis trooninud Apteeker Melchiorist tehakse kolm mängufilmi

Indrek Hargla seitsmest raamatust koosnevat Apteeker Melchiori keskaegsete krimipõnevusromaanide sarjast toodetava mängufilmide võtted toimuvad režissöör Elmo Nüganeni juhtimisel juulist detsembrini. Filmitriloogia jutustab kolm lugu Tallinna apteeker Melchiorist, kelle ülesandeks on paljastada kohutava mõrvalaine taga peituv saladus.

Filmides astuvad tuntud näitlejate kõrval üles mitmed Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli viimase lennu lõpetanud noored näitlejad, keda juhendas režissöör Elmo Nüganen. Apteeker Melchiori rolli täidab Märten Metsaviir, teised peaosatäitjad on Alo Kõrve ja Maarja Johanna Mägi.

Triloogia esimene mängufilm „Apteeker Melchior“ põhineb Indrek Hargla romaanil "Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus" ning Indrek Hargla, Elmo Nüganeni ja Olle Mirme kirjutatud originaalstsenaariumil. Avafilmis tuleb apteeker Melchioril lahendada äsja linna saabunud kuulsa ordurüütli mõrvalugu. Peategelane avastab, et ohver jahtis saladuslikku Tallinna vangi, kelle jäljed viivad kohalikku dominiiklaste kloostrisse. Kui seejärel mõrvatakse kolm kloostriga seotud inimest, hakkab hargnema vapustav müsteerium.

Triloogia teise filmi „Apteeker Melchior. Viirastus“ stsenaariumi kirjutamisel on aluseks võetud romaan "Apteeker Melchior ja Rataskaevu viirastus". Kolmanda filmi „Apteeker Melchior. Timuka tütar“ stsenaarium sai ainest Hargla romaanist „Apteeker Melchior ja timuka tütar“.

Keskaegse krimitriloogia režissöör on Elmo Nüganen (1944, Nimed marmortahvlil), stsenaariumi autorid on Indrek Hargla, Elmo Nüganen ja Olle Mirme. Filmi produtsentideks on Kristian Taska Taska Filmist (1944, Nimed Marmortahvlil, Talve, Klassikokkutulek), Esko Rips Nafta Filmsist (Supilinna Salaselts ja sügisel kinodesse jõudev spioonipõnevik O2), Armin Karu HansaFilmist (Tõde ja Õigus kaastootja) ja Tanel Tatter ning Veiko Esken Apollo Film Productionsist (Talve ja Vanamehe filmi kaastootjad). Eesti ja Läti koostöös valmiva triloogia kaasprodutsentideks on Jānis Kalējs (Film Angels Productions, Läti) ja Philipp Kreuzer (Maze Productions, Saksamaa). Operaator on Mihkel Soe ning kunstnik Matis Mäesalu.

Triloogia tootmiseelarveks on 6 miljonit eurot. Esimese mängufilmi tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital. Triloogia tootmisele aitavad kaasa ka Viru Filmifond, Saarte Fond, National Film Centre of Latvia, Elisa ja Kanal2.

Esimene mängufilm “Apteeker Melchior” jõuab kinodesse järgmise aasta sügisel. Teise filmi võtted algavad septembris ja kolmanda filmi võtted novembris 2020. Teine ja kolmas mängufilm linastuvad 2022. aastal.