Filmi peaosas mängib Timothée Chalamet Paul Atreidest, kelle kuninglikku päritolu perekonnale kuulub Arrakise kõrbeplaneet, kus leidub üliväärtuslikku vürtsi. Arrakise omanikena saab Atreidese perekonnast teiste konkureerivate kuningaperede ja planeedi põliselanike fremenite vaenlane.

Villeneuve valis Arakkise võttepaigaks Jordaania kõrbe. Chalamet sõnul oli seal filmimine sürreaalne kogemus. "Need on maastikud, mis võiksid eksisteerida meie universumi teistel planeetidel, aga mitte Maa peal." Osa stseene on filmitud Norras.

Esimese "Düüni" filmiadaptsiooniga alustati juba 1973. aastal Alejandro Jodorowsky poolt, kuid sellest kujunes hoopis üks kuulsamaid filme, mis kunagi valmis ei saanud. Aastaid hiljem palgati projektiga tegelema David Lynch. Lõpuks saadi film 1984. aastaks valmis, aga tegemist oli läbikukkumisega. "Düünist" on tehtud ka kaks lühisarja, mis võeti vaatajate poolt hästi vastu,

Chalamet kõrval astuvad filmis teiste hulgas üles ka Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Zendaya, Stellan Skarsgard ja Dave Bautista.