"Meemaa" on esimene film, mis on kandideerinud korraga nii parima rahvusvahelise filmi kui parima dokumentaalfilmi Oscarile. Mainekal Sundance festivalil võitis see meisterlik Põhja-Makedoonia linateos kolm auhinda ning on saanud rohkelt tunnustust ka teiste festivalide ning ühingute poolt.

Aktuaalseid teemasid puudutav südamlik film viib vaataja Balkani mägede vahele, kust võib veel leida elu, milletaolist me enam Euroopas ehk ettegi ei kujuta. Näeme, kuidas eriliselt sümpaatne ja optimistlik Hatidze Muratova elab koos oma vana ja haige emaga mägismaal, kus pole teid, elektrit ega vett. Hatidze on üks Euroopa viimaseid metsamesinikke. Tema rahulik elu pööratakse aga pea peale, kui naabrusesse kolib perekond, kes toob kaasa alatasa möirgavad masinad, seitse last ja lehmakarja.

Hatidze on valmis muutused vastu võtma, kuid ometi tekivad rahu ja traditsioone armastava mesiniku ja värskelt saabunud moodsa perekonna vahel konfliktid, mis paljastavad fundamentaalsed erinevused looduse, inimlikkuse ja harmoonia ning rahutuse, ära kasutamise ja jätkusuutlikkuse vahel.

Ljubomir Stefanovi ja Tamara Kotevska „Meemaa" on eepiline, intiimne, humoorikas ja hämmastavalt kauni pildikeelega portree inimkonna ja looduse vahelisest haprast tasakaalust.