Unikaalne dokumentaalfilm "Öö Louvre'is. Leonardo da Vinci" toob meieni privaatse kureeritud näitusetuuri, mis viib meid keset öist Louvre'i muuseumi otse da Vinci kõige kaunimate kunstiteosteni. „Väga kaunilt ja köitvalt tehtud dokumentaal!" andis oma kommentaari Prantsuse Instituudi kultuuri- ja kommunikatsioonijuht Ulla Kihva.

Öist jalutuskäiku Louvre'is saadavad näituse kuraatorid Vincent Delieuvin ja Louis Frank, kelle jutustused pakuvad erilist ülevaadet Leonardo kunstilise tava ja pilditehnika kohta. "Öö Louvre'is. Leonardo da Vinci" keskendub kogu da Vinci kunstnikukarjäärile ning näituse kuraatorid pakuvad meile täiesti uue sissevaate suure kunstniku tehnikasse ja mõttemaailma.

Näitust on vastu võtnud üle miljoni külastaja, püstitades kõigi aegade rekordi Louvre'i jaoks. Käesolev algatus avardab näitust, tehes selle kättesaadavaks veelgi arvukamale publikule üle maailma. See on esimene kord, kui Louvre on osaks dokumentaalfilmist, mida linastatakse eksklusiivselt kinodes enam kui 60 riigis, tagades tõlked 30 keelde.

Film on prantsuse keeles ja eestikeelsete subtiitritega.

Dokumentaali ajakava leiab siit: https://www.forumcinemas.ee/event/302557