"Olen täitsa aus - mingeid ootusi polnud. Koolis saime filmi valmis ja siis tuli pakkumine see võistlusele esindamiseks saata. Pärast nominatsiooni saamist kõikusid need ootused üles-alla, kui vaatasin, milliste suurte ja prestiižikate instituutide osalejad kandideerivad," tunnistab ta Delfi Kinoveebile.

Tema hinnangul võlus film žürii ära elulise teemaga: surm ja sellega kaasnevad rituaalid ning tõekspidamised elavate maailmas. "Minu kallid laibad" jutustab loo Erkist, kelle esimene töökoht on surnukehade transportijana. Erki kolleegiks on aga 15 aastat samal ametipostil töötanud Ott, kellel noorele töökaaslasele jagub õpetussõnu mitte ainult oma eriala, vaid elu kohta laiemalt.

"Ilmselt haaras see film oma üldinimlikkusega. See ei räägi ainult surnutest, vaid ka elavatest," oletab Golub. "Kui vanasti kehtisid inimeste ärasaatmisel omad rituaalid, elati koos surmaga ning kõik olid teadlikud oma surelikkusest, siis tänapäevases tehnoloogiast ümbritsetud maailmas on need teemad peidetud."

Ta kirjeldab filmi valmimisprotsessi kui leitud kulla sõelumist pannil: pinnale jääb oluline. "Ma ise arenesin ja sain paljud asjad selgemaks."

Loogiliselt võrdleb filmipublik German Golubit Tanel Toomiga, kel eelnevalt ainsa eestlasena õnnestus sama auhind saada ning hiljem kandideerida "Tõe ja õigusega" ka suurele Oscarile.
"Tanel Toomile olen igas mõttes väga tänulik. Ta õpetas meid koolis workshopi raames ja oleme ka hiljem suhelnud, ta on näidanud mulle kätte, kuidas filme teha," räägib Golub ja viitab asjaolule, et Toom esindas oma Oscariga kuulsat Inglismaa õppeasustust (National Film and Television School - toim). "Meie praegune võit tähendab Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi astumist mainekate filmikoolide sekka." Edu aluseks on tema hinnangul ladus koostöö erinevate põlvkondade, tudengite ja õppejõudude vahel. "See, mida me praegu saavutasime, on MM, suure Oscari võitmine aga olümpia," leiab ta.

Et Golubi mõtted spordilainel püsivad, on mõistetav: tema käe all valmib lähemas tulevikus film Erika Salumäest. Eesti Filmi Instituut on sellele juba raha eraldanud ning filmimisprotsess algusjärgus. "See võtab siiski mitu aastat aega, vajab minult palju tööd ja enesearengut," lausub ta.