„Oleme saanud väga palju kirju välismaal resideeruvatelt eestlastelt küsimusega, kuidas neil on võimalik filmi näha. Nüüd on see ilus päev käes ja läbi Netikino platvormi on film üle maailma kõigile vaadatav. Südame paneb kiiremini põksuma kõrgendatud huvi „Talve" vastu. Oleme loonud filmi, mis inimestel südames ja hinges, see on hea tunne," ütles Apollo Film Productionsi tegevjuht Tanel Tatter.

Tänu voogedastusplatvormile netikino.ee on võimalik Eesti filmikunsti tutvustada ka oma välismaalastest tuttavatele, sest "Talve" on saadaval inglise ja venekeelsete subtiitritega. Samuti on olemas eestikeelsed subtiitrid vaegkuuljatele. Netikinos saab Eesti filme vaadata üle maailma ühekordse piletiostu põhimõttel nagu kinos, vajaduseta end registreerida püsikliendiks või siduda pikaajalise tasulepinguga.

"Talve" jõudis kinodesse täpselt 50 aastat pärast "Kevade" esilinastust ning kogus 150 000 vaatajat, mis on läbi aegade esiviisiku tulemus. "Talve" on järjeks Lutsu teoste põhjal vändatud filmidele "Kevade" (1969), "Suvi" (1976) ja "Sügis" (1990) ning paneb Paunvere-saagale väärika ja üllatava lõpu.

Filmi tegevustikku raamib Arno Tali poja Arnoldi naasmine kodumaile, mis puhub Paunvere noorte Tootside-Kiirte ja Teelede vahel lõkkele kirgliku armukolmnurga. Okupatsiooniaja piirangutest hoolimata prassitakse ja pidutsetakse, käiakse ehal ja kembeldakse. Filmis on oluline koht ka armastatud vanemal põlvkonnal, kus Teele, Kiir ja teised ammu tuttavad tegelased oma laste õnne nimel maid jagavad. Nii tulevad taas ekraanile Riina Hein, Margus Lepa ja Rein Aedma. Uusi tegelasi kehastavad Henessi Schmidt, Karl Robert Saaremäe, Franz Malmsten, Saara Nüganen, Märt Koik, Harry Kõrvits jt.

Netikino koondab Eesti filmid ühte digitaalsesse keskkonda ja viib need maailma laiali. Netikino sihtrühmaks on eestlased, kellel pole kino elukoha lähedal ja eestlased, kes elavad välismaal, ning kellel puudub võimalus vaadata filme legaalselt. Samuti on Netikino kõigile neile, kes tahavad filme vaadata endale sobival ajahetkel ja sobivas kohas.