"Ferdinand" (2017)

Parima animatsiooni Oscarile kandideerinud lustlik animafilm. Ferdinand on suur härg, kellel on veel suurem süda. Tänu oma kurjakuulutavale välimusele peetakse Ferdinandi ohtlikuks elajaks ning viiakse kodukandist minema eesmärgiga treenida teda härjavõitluseks. Heasüdamlik Ferdinand ei taha sellisest vägivaldsest tegevusest midagi kuulda. Oma pere juurde tagasi pääsemiseks otsustab Ferdinand põgeneda. Härga ootab ees vahva seiklus, mille käigus ta leiab palju uusi sõpru. Filmi tegelastele andsid oma hääle Indrek Ojari, Mart Toome, Marilyn Jurman, Rea Lest, Tiit Sukk jt.

"Silver Lake: Los Angelese müsteerium" ("Under the Silver Lake", 2018)

Krimikomöödia, mis kandideeris Cannesis Kuldsele Palmioksale. Sam (Andrew Gafrield, "Sotsiaalvõrgustik") tutvub oma korterelamu basseinis salapärase ja seksika naise Sarah'ga (Riley Keough, "Mad Max: Raevu tee"). Järgmisel hommikul naine kaob ja Sam tahab tema haihtumise saladust lahendada. Ees ootab veider seiklus möödas Los Angelest, mille käigus avastab mees hulganisti veidraid märke, mis kõik viivad teda lähemale ühele müstilisele vandenõule. Vaata filmi tasuta.

"Ameerika jumalad" ("American Gods", 2017)

Ameerika fantaasiaseriaali esimene hooaeg. Hiljuti vanglast vabanenud Shadow tutvub salapärase mehega, kes laseb end lihtsalt Mister Wednesdayks kutsuda. Mees näib Shadow elu ja mineviku kohta palju enam teadvat kui alguses tundub. Peagi avaneb Shadow ees uus ja põnev aegruum, kus on sõjajalal on uued ja vanad Jumalad. Selgub, et selles vaenuloos on ka temal on mängida oma roll.

"Kus on Bob Dylan?" ("I'm Not There", 2007)

Laupäeval 19.09 näeb Inspira telekanalil ebatavalist eluloofilmi "Kus on Bob Dylan? / Ma ei ole seal", mis jälgib ikoonistaatusesse tõusnud laulja ning laulukirjutaja Bob Dylani olulisi eluetappe erinevate tuntud näitlejate esituses. Saage tuttavaks, Bob Dylan - näitleja ja folgilaulja, trubaduur ja armuke, jumalasulane ja mässaja.