Saara Nüganen kolis Pärnust ja Endla teatri ridadest Tartusse ja liitus Vanemuise teatriga. Noore näitleja sõnul tuleb nüüd harjuda uue linna ja uue koduga, ent uus teater on talle juba tuttav, sest eelmisel hooajal esines ta külalisena Vanemuise "Kalevipoja" etenduses. Eelkõige ootab Saara uutest väljakutsetest esimest uut rolli ning uusi kohtumisi. Kaua pole vaja oodata, sest prooviprotsess Tiit Palu "Marvini tütarde" jaoks algab juba septembri lõpus. Lähitulevikus näebki näitlejat peamiselt teatrilaval, aga ka peagi esilinastuvas Martin Alguse stenaariumil põhinevas draamasarjas "Valguses ja varjus".

Ärevus tuleviku suhtes

Riigis märtsis kehtestatud eriolukord tähendas Saara sõnul nii mõnelegi näitlejale ootamatut puhkust ja kodusolekut, kuid nüüd tundub talle, et näitlejad on pigem ärevad ja pingul. "Mis siis kui tuleb teine laine ja teatrid pannakse uuesti kinni? Mis siis kui selle või teise seriaali või filmi võtted jäävad ära? Mis siis kui ma ei saa jälle mitu kuud tööd teha? Teist korda sellist tööseisakut ei oota keegi, ma olen selles päris kindel," mõtiskleb näitleja.

Viiruse tõkestamiseks sulgesid paljud kultuuriasutused uksed ning inimesteni pidi jõudma virtuaalseid kanaleid pidi. Kuigi paljud standup show'd ja teatrietendused kogusid sel moel muljetavaldavaid vaatajanumbreid, ei ole see Saara arvates ometi "päris see". "Kui piiranguid lõdvendati, näitasid publikunumbrid siiski suurt huvi taas teatrisse tulla, nii et mingis mõttes on teatrietendus ekraanil siiski surnud. Kuigi kui kevadine olukord peaks korduma, võiksid Eesti teatrid küll eeskuju võtta näiteks Londoni National Theatre programmist, kus iga nädal avaldati Youtube'is vaatamiseks üks nende lavastus lähiminevikust. Ja seal olid etendused ka väga professionaalselt just tele jaoks üles võetud, nii et oli ikkagi põnev vaadata," kirjeldab Nüganen alternatiive teatrietenduste vaatamiseks.

Ka Saara viimase teleprojekti "Valguses ja varjus" võtted lükkusid viirusepuhangu tõttu edasi. Näitlejad said seetõttu kõvasti lisaaega, et rolli sisse elada, mis samas Saara sõnul ei muutnud tööprotsessi ei keerulisemaks ega lihtsamaks. "Pigem oli võtete algus ootamatu, sest ma polnud paar kuud üldse kuskil esinenud ega kaamera ees olnud. Vajas pisut sisseelamist, aga kui juba hoo sisse saime, läks kõik väga hästi ning ka meeskonnaga sujus koostöö kenasti," kirjeldas ta.

Mundris naised

Saara Nüganen kehastub draamasarjas "Valguses ja varjus" naiskonstaabliks ja rolli sisse elamiseks hakkas ta igapäevaelus "mundris naisi" jälgima. "Püüdsin aru saada, kas neil on mingeid ühiseid jooni, aga pean tõdema, et eks selle elukutse esindajaid, nagu ka kõiki teisi, on seinast seina ja mingit universaalsust on seal raske leida," kirjeldab ta püüdlust naispolitseinike olemust mõista.

Kuna "Valguses ja varjus" esilinastub oktoobri alguses, siis pole Saara veel sarja näinud. Küll aga meenutab ta vahvat seika sarja võtetelt, kus lootsis kogu võtteperioodi vältel, et saab päris politseiautoga sõita. "Iga võttepäev muudkui piidlesin seda ja lugesin stsenaariumit, et kas täna on see päev. Kahjuks aga sain sellega vaid paar meetrit tagurdada ja sedagi politseitöötaja valvsa pilgu all, "meenutas Saara. Õnneks sai näitleja see eest autosse istumisi ja sealt väljumisi teha palju.

"Valguses ja varjus" on Elisa uus kodumaine draamasari, kus hargnevad lahti põnevad saladused, ootamatud keerdkäigud ning südamlikud seigad elust enesest. Seriaali peaosas on paljudest teatrietendustest ja mitmetest kodumaistest kinohittidest tuntud näitleja Mirtel Pohla. Lisaks temale löövad sarjas kaasa ka Indrek Sammul, Epp Eespäev, Saara Nüganen, Karin Rask ja teised Eesti näitlejad. Sarja stsenarist on Martin Algus ning režissöör Ergo Kuld.